משרד הבריאות מחריף את צעדיו כלפי המתמחים: נציגים מהמשרד פנו לפרקליטות בעקבות החלטתם של מספר מתמחים שלא להגיע הבוקר למקום עבודתם, בדרישה להכריז עליהם מתפטרים. משמעות ההחלטה היא שאותם מתפטרים הפרו את צו המניעה שהוצא נגדם והם צפויים לעונשים הקבועים בחוק, ואולי אפילו למאסר.

נציגי המתמחים והמדינה יגיעו היום בצהריים לבית הדין הארצי לעבודה, שם ייערך הדיון שבו יוחלט האם לאפשר את ההתפטרות ההמונית מבתי החולים או להורות להם לשוב, לפחות באופן זמני, אל המחלקות השונות. הדיון ייערך ביום בשעה 14:00, ובסופו יוחלט אם מכתבי ההתפטרות שהגישו ייכנסו לתוקף.

חלק מהמתמחים החליטו שלא להמתין לדיון בבית הדין, ולא הגיעו לעבודתם בבתי החולים. מספר שעות לאחר מכן, חזרו בהם מהמהלך ושבו לעבודתם לאחר איומים שקיבלו מצד ההנהלה, שהסבירו למתמחים כי מהלך זה עלול לגבות מהם בעתיד מחיר כבד: היעדרות מבתי החולים, למרות איסור מפורש של בית הדין העבודה, מהווה עבירה פלילית שהעונש עליה הוא שנתיים מאסר.

ממשרד הבריאות נמסר כי "הבוקר לא הופיעו לעבודתם כ-50 רופאים בבית החולים איכילוב ועוד מספר רופאים בשיבא. מנהלי בתי החולים הונחו לדרוש את הגעתם האישית עד השעה 11:30 ובמקביל לשלוח הודעות אישיות לכל המתפטרים. בדיוק בשעה זו יעבירו מנהלי בתי החולים את שמות הרופאים שבחרו לא להגיע לעבודה ולממש מכתב התפטרות קיים. שמות אלו יועברו בשעה 12:00 לנציבות ויחשבו כרופאים מתפטרים וללשכה המשפטית של פרקליטות המדינה להכנת הגשתם לבית המשפט בגין בזיון בית הדין".

בבית החולים איכילוב, שבו מספר המתמחים הגדול ביותר שהגישו מכתבי התפטרות, דווח מוקדם יותר על היעדרות של 44 מתמחים מתוך 111 שהודיעו כי יתפטרו היום. כתוצאה מכך, המחלקה הנויורו-כירורגית נותרה ללא מתמחים, אולם כאמור הם שבו לעבודתם מאוחר יותר. בסך הכל צפויים להתפטר 158 רופאים מתמחים בבית החולים איכילוב במהלך הימים הקרובים אם הצדדים לא יגיעו להסכם.

גם בבתי החולים "שיבא" בתל השומר ו"רמב"ם" בחיפה נרשמו מספר היעדרויות, אך רוב המתמחים שנטשו את המחלקות, שבו בסופו של דבר לעבודתם בהמשך הבוקר לאחר ישיבות שקיימו בבית החולים.

"אי אפשר להחזיק אנשים בכוח במקום עבודתם"

הבוקר סיפר לחדשות 2 ד"ר אורן פלדמן מתמחה ברפואת ילדים בבית החולים רמב"ם בחיפה, כי הוא מתכוון לצאת משמרת שלו ולכבד את צו בית המשפט. "אני מבין שחלק מחבריי מרגישים שאינם מסוגלים לעבוד ולו יום אחד נוסף. אני מאמין שאם הסוגיה תגיע לידי דיון משפטי, לא יהיה אפשר להחזיק אנשים בעבודתם במדינת ישראל בכוח".

פלדמן ציין כי תוכניותיו לעתיד הינן לקחת מעט חופש, ולשקול הצעות עבודה חדשות שעומדות על הפרק. "עדיין יש בי תקווה שעד הדיון היום בבית המשפט יקרה משהו שיעצור את הגלגל הזה", אמר.

נתניהו ביקש מהמתמחים לדחות את התפטרותם עד שיימצא פתרון

אתמול בשעות הערב כינס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, דיון בלשכתו עם סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ועם שר האוצר, יובל שטייניץ. שלושת הבכירים דנו בדרכים להביא לסיום המשבר, אחרי שקודם לכן דחו המתמחים את בקשתו של נתניהו לגלות אורך רוח ולהקציב פרק זמן נוסף למשא ומתן כדי לאפשר לו להניב תוצאות.

בהודעה מלשכתו של נתניהו נמסר אמש כי "ראש הממשלה שב ומבקש מהרופאים המתמחים לתת שהות של כמה ימים כדי לאפשר לבחון את ההצעות לשיפור תנאי העסקתם. נתניהו שב ומדגיש כי הוא מבין את מצוקתם של המתמחים, וקורא להם למצות את המשא ומתן. זהו צעד חיוני לטובת מערכת הבריאות הציבורית, לרופאים ולחולים בישראל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק