ארגון הבריאות העולמי מזהיר מאפשרות ששפעת החזירים תהפוך למגיפה עולמית קטלנית, אבל האם ישראל ערוכה לכך. ממסמך שהגיע לידי חדשות 2 נראה שלא מספיק טוב.

ד"ר איתמר גרוטו, ראש שירותי הבריאות במשרד הבריאות, מסר אתמול תצהיר לבית המשפט בנושא. בתצהיר הוא מבהיר כי ישראל הצטיידה בכמות של תרופת ה"תמיפלו" לטיפול בשפעת הנמוכה מזו שממליץ עליה ארגון הבריאות העולמי.

כדי להתמודד היטב עם שפעת המונית ממליצים בארגון לכל מדינה להחזיק בתרופה בכמות שתספיק ל-25% מהאוכלוסייה. בישראל, נכתב בתצהיר, הצטיידו רק בכמות שתספיק ל-17% מהאוכלוסייה.

"במצב זה אין ערוכה מדינת ישראל באופן מלא להתמודדות עם שפעת פנדמית שצפויה, על פי כל ארגוני הבריאות בעולם, לקרות במהלך המאה ה-21", נכתב בתצהיר המטריד. "מדובר בסיכון למחלה מידבקת מאוד שעלולה לפגוע במרבית האוכלוסייה ולהביא למעלה ממיליון ביקורי רופא, מאות אשפוזים ועשרות אלפי מקרי תמותה".

ישראלי בבידוד

מסמך של מנהל הבריאות (צילום: חדשות 2)
התצהיר על מוכנות מערכת הבריאות | צילום: חדשות 2

בישראל בינתיים עוד לא ידוע על חולה שנדבק במחלה. בבית החולים לניאדו בנתניה מאושפז תומר ואג'ים בון 26 שחזר ביום שישי ממקסיקו וסובל מתסמינים של שפעת. הוא הושם בבידוד, ורק בעוד ימים אחדים ידעו לומר אם נדבק בנגיף המסוכן.

במקסיקו נדבקו 1,300 בני אדם במחלה ו-80 מתו ממנה. בניו זילנד 14 לקו במחלה. בצרפת חושדים שארבעה נדבקו, בספרד קיים חשד לארבעה מקרים. בארצות הברית אובחנו עד כה 19 חולים בנגיף, ורשויות הבריאות במדינה הכריזו על מצב חירום.

במשרד הבריאות שבים וקוראים למי שחזר ממקסיקו בשבוע האחרון וסובל מחום של 38 מעלות ויותר ותסמינים של שפעת לגשת להיבדק. בינתיים ממשיכות הרשויות להיערך לאפשרות שהמחלה תגיע גם לפה.