מפת פגיעות הברק מ-21.10 (צילום: מעבדת החשמל למחקר ופיתוח של חברת החשמל)
מפת פגיעות הברק מ-21.10 | צילום: מעבדת החשמל למחקר ופיתוח של חברת החשמל

קשה היה להתחמק מהמראה החשמלי המרהיב בשמיים בימים האחרונים. מיום ראשון האחרון נרשמו 7,542 פגיעות ברקים באזורנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ממעבדת החשמל למחקר ופיתוח של חברת החשמל, המפעילה מערכת לאיתור ורישום ברקים באופן רציף כל השנה, נמסר כי רוב הברקים נרשמו מחוץ לשטח היבשתי של מדינת ישראל, בעיקר בים ובמדינות הסובבות אותנו.

עם זאת, קרבת הברקים אפשרה לנו לחזות בהם במהלך היממות האחרונות. השיא נרשם אתמול בשעות הלילה, עם הופעת מספר ענני סערה מול חופי הצפון והמרכז שאף גרמו לגשמים מקומיים לאורך החוף.

למה זה קורה?

שבוע גשום וסוער (צילום: אור מני)
מחזה מרהיב | צילום: אור מני

הסיבה לריבוי הברקים בזמן כה קצר היא ההבדל בין הטמפרטורות בשכבות הנמוכות של האוטמוספירה לבין הקור ששורר בגובה של 4-5 קילומטרים מעלינו. כמו כן, צריך לציין שהים התיכון עדיין חם בשלב זה של העונה: טמפרטורות המים עומדת על כ-27 מעלות, מדובר בטמפרטורה גבוהה מספיק "לתדלק" סופות הוריקן.

אפילו היום התפתחו ענני סערה מולי חופי צפון הארץ, אך את הברקים לא היה ניתן לראות בשל האור ומרחקם מהחוף. במהלך סוף השבוע, במיוחד בשישי, ייתכן ונראה עוד סופות ברקים דומות.

יש חשמל באוויר (צילום: עומר מוסלי)
יש חשמל באוויר | צילום: עומר מוסלי

סופות ברקים הן אומנם מחזה מהפנט ומרשים, אך עלולות לסכן חיים. מי שנקלע לסופת ברקים בשטח פתוח (שדות, חוף הים, שטח מדברי חשוף וכו') חייב לתפוס מחסה, להיכנס לכלי רכב, להתרחק מהמקום או השתופף בישיבה עוברית על הקרקע.