העיצומים בהדסה גובים מחיר: לראשונה מאז הכריזו עובדי בית החולים על מעבר למתכונת חירום, מטופל פונה מבית החולים הדסה לקבלת טיפול רפואי חלופי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הגבר, שאושפז בבית החולים הדסה עין כרם וסובל מבעיות לב, הובהל הערב (ה') באמצעות ניידת טיפול נמרץ לבית החולים קפלן ברחובות, לאחר שלא יכול היה לקבל את הטיפול הנדרש לו בעקבות העיצומים. מצבו מוגדר יציב ולא נשקפת סכנה לחייו.

מחאת עובדי הדסה. ארכיון (צילום: פלאש 90, הדסה פרוש)
המשבר בהדסה: פגישה מכרעת | צילום: פלאש 90, הדסה פרוש

במקביל הסתיימה הערב ללא תוצאות פגישה בין נציגי ההסתדרות, ועדי העובדים בבית החולים וההנהלה. מהסתדרות העובדים נמסר כי אם לא ישולם שכרם של העובדים במלואו, הם יחריפו את צעדי המחאה ביום ראשון.

בשעות הערב זימן ראש האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, את נציגי העובדים ואת מנכ"ל הדסה ד"ר אביגדור קפלן - לפגישת משא ומתן משמעותית ראשונה מאז אישר בית המשפט הקפאת הליכים בבית החולים.

"אם לא תושג פריצת דרך משמעותית או אם הפגישה תעלה על שרטון, מאבק העובדים יחריף", הדגישו גורמים בהסתדרות בשיחה עם חדשות 2 Online. בהנהלת בית החולים מקווים כי האחיות יהיו מוכנות להסתפק בקבלת 90% משכרן, אך טרם הכניסה לפגישה הבהירה יו"ר התאחדות האחיות אילנה כהן: "לא נהיה מוכנות להתפשר על פחות מ-100%".

המנכ"ל לשעבר: "סימנו אותי כמטרה"

גם היום (ה') עבדו האחיות ועובדי המנהל והמשק בבית החולים במתכונת חירום, לאחר ששלשום החליטו להחריף את מאבקם בעקבות החלטת בית המשפט על הקפאת הליכים. במקביל שוקלת הנהלת בית החולים לפנות לבית המשפט בדרישה למתן צו שיורה לעובדים להפסיק את העיצומים.

בית החולים הדסה עין כרם (צילום: ויקיפדיה)
מתכונת חירום בבית החולים | צילום: ויקיפדיה

"המעבר למתכונת חירום הוא החרפה של הצעדים, וזה צריך להדליק נורה אדומה אצל הנהלת בית החולים", הבהירה יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן בשיחה עם חדשות 2 Online. "ההנהלה נכשלה בניהול והדבר הראשון שעושים זה לדרוש מהעובדים. האחיות עובדות כל כך קשה ובסוף החודש כל אחד רוצה לראות את המשכורת שלו".

אתמול, לאחר שהוטחו בו האשמות בגין ניהול כושל והטבות שקיבל בזמן המשבר בבית החולים, תקף מנכ"ל בית החולים הדסה לשעבר פרופ' שלמה מור יוסף את ארגון "נשות הדסה" והאוצר: "סימנו אותי כמטרה, את הבונוסים שניתנו לי לא לקחתי". מור יוסף, שדיבר לראשונה מאז החלה השביתה בהדסה, ירה לכל הכיוונים והאשים את האוצר ואת ארגון נשות הדסה - שלא עשו דבר למרות שידעו על המצב הכלכלי הקשה.

"לשמור על הזהות של מדינת ישראל", מור יוס (צילום: פלאש 90)
פרופ' מור יוסף | צילום: פלאש 90

"שבוע צולבים אותי ומתקיפים אותי ברמה האישית", אמר מור יוסף במהלך דיון בוועדת הכספים. "אני בעולם הציבורי הרבה שנים והובלתי את הדסה לפסגות". מור יוסף, שסיים את תפקידו כמנכ"ל הדסה ב-2011 לאחר 11 שנים, דחה את ההאשמות על ניהול כושל, שהוביל לכאורה לגירעון הנוכחי בבית החולים. "מערכת הבריאות בישראל בנויה על גירעונות כשיטה. גם בתקופתי התמודדתי עם גירעונות, והייתי שותף לתוכניות הבראה".

את חצי הביקורת כלפיו, הפנה מור-יוסף אל הממשלה ואל ארגון נשות הדסה. "מערכת הבריאות היא ציבורית, הדסה הוא בית חולים ציבורי, חובתו של האוצר והמדינה לתמוך בהדסה", אמר. "האוצר נכנס לפעולה רק כשהגוף גוסס. גם האוצר וגם נשות הדסה ידעו על המצב הכלכלי לפרטי פרטים ולא עשו דבר, המחליף שלי קיבל משימה ולא עשה דבר".