הבוקר החל המבצע המורחב לחיסון נגד נגיף הפוליו לילדים עד גיל תשע וחצי. כמיליון ילדים אמורים לקבל את החיסון בשלושת החודשים הקרובים, ובמשרד הבריאות קוראים להורים להזדרז ולחסנם. ההחלטה להרחיב את המבצע גם למרכז הארץ ולצפונה התקבלה לאחר שנמצאו עוד ועוד ראיות להתפשטות הנגיף. מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו, הסביר בריאיון ל"שש" עם סיון רהב-מאיר את השיקולים שמאחורי ההחלטה וסיכום יומו הראשון של המבצע הארצי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו מדברים על קרוב ל-20 אלף ילדים שהתחסנו", פתח פרופ' גמזו את דבריו, והכתיר כהצלחה את יומו הראשון של המבצע. "יש בהחלט היענות טובה של ההורים ותפקוד מצוין של כלל טיפות החלב בארץ". בהמשך נמסרו הנתונים הרשמיים ממשרד הבריאות: כ-30 אלף ילדים חוסנו היום. למרות דבריו של פרופ' גמזו, צוין בהודעה כי בחלק מטיפות החלב נרשמו עומסים.

עד כה בדגימות הצואה שנבדקו, זוהו כ 42 נשאי נגיף הפוליו הפראי, מספר זה מבטא כ4.4% מכלל הדגימות שנלקחו, ועל כן מצביע על מספר נשאים לא מבוטל.  

"אין 'מפת סיכונים'; מדינת ישראל היא גוש אחד"

לדבריו של מנכ"ל משרד הבריאות, אין לפי שעה "מפת סיכונים" כלשהי: "אנחנו מסתכלים על מדינת ישראל כגוש אחד ומתכוונים להגיע לרמת חיסון גבוהה בכל האזורים". אמש, בריאיון למהדורת "סוף השבוע", סיפר פרופ' גמזו כי הנגיף נצפה גם בדגימות שנלקחו במתקני טיהור השפכים בפאתי אזור המרכז.

מכחיש את השמועות. גמזו (צילום: חדשות 2)
הכתיר המבצע כהצלחה. פרופ' גמזו | צילום: חדשות 2

"מיגור הווירוס יתאפשר רק כשנמנע את התפשטותו על ידי חיסון ושמירה על היגיינה", אמר. "אנחנו חוסמים את כניסתו לגוף על ידי החיסון החי-מוחלש. האדם שיחוסן לא יידבק ולווירוס לא יהיה לאן לעבור - וכך הוא ייכחד". בסוף דבריו, ציין פרופ' גמזו כי בכוונת משרד הבריאות ליצור קשר עם ההורים שטרם חיסנו את ילדיהם ולשכנעם להגיע לתחנות טיפת חלב.

נוסף על כך, זמן קצר לאחר פתיחת תחנות טיפת חלב - הוגשה לבג"ץ עתירה הטוענת שמשרד הבריאות אינו מפרסם את הסיכונים הכרוכים בחיסון והופך את הילדים המתחסנים ל"שפני ניסוי". בעקבות זאת, הורה בג"ץ למדינה להשיב לעתירה בדבר הוצאת צו ביניים נגד החיסונים עד ליום חמישי.