ההורים המאושרים בבית החולים (צילום: בית חולים כרמל חיפה)
הזוג זועבי בפגייה עם ד"ר רוטשילד והבנות | צילום: בית חולים כרמל חיפה

עמר וסימונה זועבי ניסו במשך שנים להביא ילדים לעולם. כשסוף סוף נולדו בנותיהם התאומות אלמה ואמיליה, התברר כי השתיים סובלות מפגם מולד בלב שמסכן את חייהם. ההורים החליטו להיאבק על חיי התאומות שנולדו פגות במשקל של כ- 800 גרם כל אחת. הן עברו ניתוחי לב בפגיה בבית החולים כרמל - וחזרו לחיים.

"כשאמיליה, התאומה הראשונה שלי נולדה, היא יצאה עם יד פתוחה מנופפת לשלום וזה ריגש אותי עד דמעות", סיפר אביהן של הבנות, ד"ר עמר זועבי. "אבל אז לא ידעתי איזו מסכת ייסורים קשה מחכה לנו".

"בתינוקות רגילים ובפגים, מיד לאחר הלידה עוברת מערכת הנשימה, ממצב של קבלת חמצן מהשיליה, לנשימה רגילה דרך הריאות, והצינור שמעביר את הדם מעורק הריאה לאבי העורקים נסגר אוטומטית", מסביר מנהל מחלקת פגים ויילודים בבית החולים כרמל, ד"ר אבי רוטשליד. "במקרה של התאומות שהגיעו אלינו, הצינור המשיך להזרים דם מאבי העורקים לעורק הריאה, והגביר את הסכנה של הצפת הריאות בנוזלים. היינו חייבים לבצע ניתוח דחוף כדי למנוע נזק בלתי הפיך".

טיפולי הפריה רבים

"להביא את אמיליה ואלמה לעולם לא היה פשוט עבורנו", מספר ד"ר זועבי. "עברנו המון טיפולים ו- 8 הפריות מבחנה שלא הצליחו, עד שהתבשרנו שסימונה בהריון. לא היה סוף לאושר שלנו".

סימונה משחזרת: "בשבוע ה-26 בחודש השישי התחילו לי צירים חזקים וכשראיתי שיש כבר פתיחה רצנו מיד לבית החולים בעפולה. כשהרופאים ראו שאין ברירה, הם החליטו מיד על ניתוח קיסרי. היינו מאושרים כשראינו את התאומות הכי יפות בעולם".

אבל אז התגלה הפגם המולד בלב אצל שתי הבנות, וההורים החליטו לא לוותר. "החלטנו להיאבק עד שניראה אותן גדולות ובריאות", מוסיפה האם סימונה. "חיכינו להן כל כך הרבה שנים. הן הנכדות הראשונות במשפחה וכולם רוצים לראות אותן גדלות בריאות ושלמות. אנחנו מודים מכל הלב לצוות בית החולים שהחזירו את התאומות שלנו לחיים".

רק עשרה ניתוחים בשנה

הניתוח בוצע בפגייה בבית החולים כרמל בניהולו של ד"ר בוריס אורלוב ממחלקת ניתוחי לב וחזה בבית החולים. "בניתוח חושפים את הלב הזעיר, וקושרים את כלי הדם שמפסיק להזרים דם עודף לכיוון הריאות ומאפשר לפג לנצל בצורה טובה יותר את ריאותיו הצעירות ", הסביר הרופא.

צריך לזכור שמדובר בפגות ששוקלות פחות מקילוגרם. הלב בתינוקות כה קטנים הוא ממש קטן. ככל שהפג קטן יותר - הסיכונים הם גדולים יותר . הניתוח שעברו התאומות נדיר יחסית, בכל אזור הצפון נעשים בקושי 10 ניתוחים מסוג זה מדי שנה. "הניתוחים עברו בהצלחה והפגות עולות יפה במשקל", מסכם ד"ר רוטשילד. "אני מקווה שמעכשיו הן יגדלו ויתפתחו כמו כל תינוק רגיל בלי שום בעיה".