משתלמות יותר? (צילום: חדשות 2)
אדומות ומתוקות - כמו עגבניות רגילות | צילום: חדשות 2

עולה חדשה הגיעה לישראל: עגבניית ה"תמריליו". בניגוד לזן הארצישראלי, העגבנייה החדשה גדלה על עץ בגובה שישה מטרים ולא על שיח. כתבת "מעריב" דליה מזורי מספרת כי טעמן מתוק הרבה יותר ומזכיר גויאבה.

אם עד היום התרגלנו לעגבנייה עגולה שגדלה על שיחים נמוכים, צורתה של ה"תמריליו" דווקא מוארכת והיא גדלה בגובה. היא עסיסית יותר ויש בה ריכוז גבוה במיוחד של ויטמין A וויטמין C. ה"תמריליו" מגיעה בקולקציה של צבעים, מצהוב ועד סגול וכמובן - גם האדום המוכר.

גידולן בארץ מתאפשר הודות לפיתוח ישראלי של מכון המחקר ברמת הנגב. החוקרים שוקדים על ניסוי שנועד לברר מהי הדרך הטובה ביותר לגדל את העגבניות החדשות בארץ באופן מסחרי ואולי אף להשקותן במים מלוחים.

רוצים לקבל עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק