המוני ישראלים מוצאים מפלט מהחום הכבד של חודשי הקיץ בחופי הים. אבל, בשנים האחרונות רצועות החוף הפתוחות הולכות ומצטמצמות ויש פחות ופחות מקומות לשבת. היום יצאו מאות פעילים מעמותת "צלול" למחות נגד הבנייה המאסיבית לאורך החופים והשכרתם לבעלי עסקים.

המחאה לא נעצרת אצל הפעילים הסביבתיים, גם המתרחצים זועמים. "בכנרת לקחו לנו את החוף, בתל אביב משכירים לנו כיסאות, אבל זורמים. אין מה לעשות", אמר אחד מהם. "זה מבאס שכל שבת צריך להוציא 50 שקלים רק כדי להגיע לים", הוסיפה אחרת.

בעמותת "צלול" מדדו בימים האחרונים את השטח הפנוי בכמה חופים במרכז, וגילו ממצאים מטרידים. בחוף השרון בהרצליה יש רק 10 מטר של שטח פתוח מתוך 90, בחוף תל ברוך יש 20 מטרים פנויים לציבור מתוך 110, וכך גם בחוף הסלע בבת ים. אם לא די בכך, בחופי הבננה ביץ', הצוק וגורדון בתל אביב אין אפילו מטר אחד פנוי למי שרוצה רק לשים מגבת וליהנות מקצת מים מצננים.

"מכרו אותנו בשביל עוד כמה שקלים לקופה הציבורית", סיכמה מנכ"לית עמותת "צלול" מאיה יעקובס, שהובילה את מבצע המדידה.

העיריות מגיבות: יש מספיק מקום לציבור

מעיריית הרצלייה נמסר בתגובה כי "בעיר יש יותר מקילומטר וחצי של חופי רחצה מוכרזים, כאשר בפחות מ-20% מהשטח הכולל מוצבים כיסאות לשירות הציבור". בעניין הטיילת שנבנית בעיר אומרים שם כי "היא אינה גורעת כלל מרצועת החוף ונבנית לאחר בחינת כל ההיבטים הנופיים ועל פי חוות הדעת המקצועיות של מומחים לנושא הים והחול".

מעיריית בת ים נמסר: "רצועת חוף הים כוללת שלושה ק"מ וחצי של חופים מגוונים לכל אחד לפי טעמו, צרכיו ואופיו".

בעיריית תל אביב אמרו כי נקבעה תוכנית עבודה חדשה שמגדירה מחדש ומצמצמת משמעותית את התחום שיוקצה לבתי העסק בחופים. בינתיים, מונחים הפקחים להתריע בפני בעלי העסקים בעת חריגה מהתחום שהוקצה להם, ולקנוס אותם במידת הצורך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק