מוסיף להשתפר מצבה של שירלי מרדר, הצעירה בת ה-27 שהכבד שלה קרס בעקבות שימוש ממושך בתרופה נורופן. מהעדכון האחרון מבית החולים בילינסון עולה כי מרדר חזרה להכרה ואינה מונשמת יותר. "היא עדיין מעט מבולבלת, אבל נכון לעכשיו אנחנו מאמינים שלא יהיה צורך בהשתלת כבד", אמר ד"ר בועז תדמור, המשנה למנהל המרכז הרפואי בילינסון.

"יש שיפור במדדים וגם במצב הקליני שלה והרופאים עדיין נמצאים מסביבה ועוקבים אחרי מצב הכבד. כולם נמצאים בהיכון, ליתר ביטחון", אמר ד"ר תדמור והוסיף כי במהלך הערב צפויים הרופאים לערוך סבב בדיקות נוסף כדי להעריך שוב את מצבה של מרדר. "כרגע היא ערה ומבצעת פקודות פשוטות", הוסיף הרופא הבכיר.

"המצב של שירלי מאוד נדיר וכולל סיבוכים נדירים ומורכבים", אמר ד"ר תדמור. "זה אירוע חריף, אבל למרבה המזל גילינו שהכבד של שירלי היה מספיק חזק כדי להגיב על ההרעלה הזאת", הוסיף. באשר להחלטה להחזיר את שירלי לבית החולים במקום להטסתה לצרפת אמר ממלא מקום מנהל בית החולים: "היה סיכון רב יותר בהטסתה לפריז מאשר בהחזרתה לבית החולים".

למרות השיפור המתמיד במצבה של מרדר, אמר ד"ר תדמור כי מצבה עדיין קריטי. "אנחנו רואים את האור בקצה המנהרה ומקווים שהכבד יחזיק, אבל אם תחול הידרדרות בשנית, נצטרך לשקול מחדש את הנושא של תרומת כבד", טען. ד"ר תדמור הוסיף כי הכבד שהיה מיועד אתמול למרדר נתרם בינתיים לאדם אחר.

"האירוע מן הסוג הזה מעלה פעם נוספת את החשיבות שבחתימה על כרטיס אד"י", הדגיש ממלא מקום מנהל בית החולים וסיכם את דבריו בקריאה לחתום על כרטיס ההסכמה לתרומת איברים.

הבוקר: בביה"ח הוחלט לוותר על ההשתלה

"לאחר טיפולים אינטנסיביים, חל שיפור במדדים הקליניים של שירלי ונכון לעכשיו בהתייעצות מומחים הוחלט שיש חלון הזדמנויות מסויים להמתנה בניתוח", סיפר הבוקר ד"ר תדמור בשיחה עם חדשות 2. "נכון לכרגע אין צורך בהשתלת כבד. אנו נמצאים במעקב צמוד כדי לראות שהתהליך הוא אכן תהליך מתמשך".

לאחר שבני משפחתה של מרדר שהתמוטטה לאחר לקיחת נורופן נמצאו לא מתאימים לתרומת כבד מן החי, ולא אותרו תורמים מתאימים לתרומה מן המת, כמעט והוטסה הערב הצעירה למרכז השתלות מיוחד בצרפת. שם, קיוותה משפחתה, יימצא לה תורם מתאים. הטיסה התאפשרה באמצעות חברת הביטוח הראל וקופת חולים לאומית.

"אנחנו חסרי אונים"

אביה של שירלי אמר אתמול בראיון ל"שש" עם עודד בן עמי, עוד לפני שנודע על הכבד שאותר בישראל, כי המשפחה מנסה שלא לאבד תקווה - אך המצב קשה. "מצבה קריטי בהחלט, אנחנו חסרי אונים". הוא הוסיף, ילדה בת 27, מקסימה, נמצאת עכשיו בסיכון רב ואנחנו לא יודעים אם יש תורם".

"אנחנו טסים עם כל הציוד, עם מערכת ההנשמה וכל הציוד. אם אתם מתלבטים לתרום איברים או לא בעקבות מוות מוחי, אני מתחנן - תתרמו".

פרופסור זיו בן ארי, מנהלת היחידה למחלות כבד בביה"ח בילינסון, סיפרה בראיון כי "מצבה מאוד קריטי, היא נמצאת בסכנת חיים ואם לא תושתל בזמן הקרוב עלולה שירלי לאבד את חייה. היא הועלתה למטוס כשהיא מונשמת ומורדמת ומלווה ברופא לאורך כל הדרך. רק כך תוכל לשרוד את הטיסה עד לפריז".

נטלה נורופן לאחר עקירת שן - וקרסה

מרדר אושפזה במצב אנוש בבית החולים בלינסון, לאחר שגופה קרס בעקבות נטילת נורופן. ההערכות הן שהיא פיתחה אלרגיה למשכך הכאבים. בראיון לערוץ החדשות האב על השתלשלות האירועים. "היא הלכה לעשות עקירת שן כירורגית והרופא אמר לה לקחת משהו נגד כאבים. היא לקחה נורופן כל ארבע שעות, במשך ארבעה-חמישה ימים, כמו שכתוב על האריזה".

"אחרי שבועיים היא פתאום התחילה להרגיש בחילות למשך כמה ימים", משחזר האב. "ביום שני שעבר היא היתה צהובה לגמרי, הלכנו לרופא והוא מיד הפנה אותנו לתל השומר, ומשם הפנו אותנו לבלינסון", הוסיף.

האב הוסיף, "לאחר שהגענו לבלינסון עשו לה ביופסיה לכבד, וגילו בבדיקה שכפי הנראה זה מהנורופן".

תגובת נורופן

שירלי מרדר (צילום: חדשות 2)
שירלי מרדר. מתפללים לשלומה | צילום: חדשות 2

מנורופן נמסר בתגובה: "בראש ובראשונה אנחנו מאחלים לשירלי החלמה מהירה ורפואה שלמה. אין לנו מידע נוסף על האירוע וסיבותיו מעבר למה שפורסם בתקשורת. מדובר בסיבוך נדיר ביותר שלא ניתן לצפייה מראש, החומר הפעיל איבופרופן נבחן באינספור ניסויים קליניים מאז שפותח בשנת 1969 ונמצא כיעיל ובטוח לשימוש על ידי רשויות הבריאות בכל רחבי העולם".

"תרופות משככי כאבים הן בטוחות ביותר ועשרות מיליוני אנשים משתמשים בהן יום יום. בכל מקרה של ספק, רגישות לתרופות או היסטוריה רפואית מומלץ להתייעץ עם רופא".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק