אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
"הבאתי ילד בריא - שהפך להכי חולה שיש". א | צילום: רויטרס

הוריו של התינוק שנפטר לפני כשבוע וחצי בבית החולים ברזילי באשקלון מנסים גם היום לעכל את האסון שפקד אותם. האם הגאה הספיקה ללדת תינוק במשקל תקין, שבועות ספורים לפני המועד הצפוי, ולא הייתה עדה לשום סימן שעשוי היה להעיד על הבאות. אבל ילדהּ נפטר בתוך ימים ספורים, בעקבות הידבקות בחיידק הקלבסיאלה. "הבאתי ילד הכי בריא - והוא חזר הכי חולה שיש", סיפרה האם בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אשתי שוחררה מביה"ח ביום חמישי בצהריים", סיפר היום אביו של הילד, "לפני שיצאנו היא רצתה לראות את הילד, היא האכילה אותו, ויצאנו לקנות את כל המוצרים הנדרשים בשביל הילד הקטן - מיטה, סל-קל. לפנות ערב לאשתי הייתה תחושה רעה בקשר לתינוק, והיא התעקשה שניסע לבית החולים לראות אותו".

יומיים אחרי שנולד הפג, ההתפתחות התקינה שלו וההתנהלות שלא השאירה מקום לדאגה, נעצרה. "בן רגע הכל נקטע", סיפרה היום האם, "יצאתי לכמה שעות ואיש לא עדכן אותי שמשהו לא בסדר. חזרתי בחמש בערב וראיתי את הילד עם בטן נפוחה. האחיות במקום לא ידעו מה להגיד לי ולא ידעו להסביר מה קרה. השאירו אותי בפה פעור".

"בדיוק כשהגענו אחת האחיות ראתה אותנו, וקראה לנו "בואו מהר"", המשיכה האם ההמומה לתאר את אירועי אותו היום, "היא אמרה שהבטן של הילד שלי הייתה נפוחה והוא צריך ניתוח דחוף. הכירורג שהגיע אמר שהניתוח ימשך כשעתיים, אבל יצא אחרי חצי שעה מחדר הניתוח עם בשורות רעות. הוא סיפר לנו שהתינוק סובל מנמק רציני במעי. קיווינו שינתחו אותו שוב, אבל הוא לא שרד, ונפטר בליל שישי".

"אני הבאתי להם ילד בריא", היא סיפרה בדמעות, "קיבלתי אותו הכי חולה. אם רופא לא יודע מה להגיד לי מה קרה, אז מי אני שאגיד. בבית החולים ביקשו שאבצע נתיחה לגופה כדי שיבינו מה זה כי גם הם לא ידעו איך להגיב לזה".

תוצאות הנתיחה התקבלו היום, ומעידות על חיידק אלים שנמצא בדמו וככל הנראה הוביל להידרדרות המהירה במצבו של הפעוט, אך קשה לומר זאת בוודאות. "עבדתי בבית חולים ומעולם לא ראיתי דבר כזה", אמרה האם, "לא התקשרו אליי. לא ידעתי כלום. הלב שלי אמר לי תלכי. אם לא הייתי הולכת, לא יודעת מתי היו מעדכנים אותי. חשכו עיניי".

בבית החולים מנסים היום למנוע התפרצות של החיידק האלים, ומסבירים שאחוזי ההדבקות בקרב פגים הוא גבוה מאוד מלכתחילה. "מדובר בחיידק שנמצא במרבית בתי החולים, במקומות שרוויים במטופלים ואנטיביוטיקה. זה חיידק נרכש שמועבר מחולה לחולה ולא מחלה תורשתית", הסביר מנהל הפגייה בברזילי.

"אנחנו עדיין לא בטוחים שסיבת המוות של התינוק היא אכן כתוצאה מהחיידק שנגתלה בדמו לאחר הפטירה", ציין עם זאת הרופא הבכיר, "אי אפשר לעשות את ההקשר אבל אי אפשר גם לא לעשות את ההקשר. הוא נפטר ממשהו, לא ברור אם זה אכן זה. פגים, כקבוצה, מעצם היותם מאושפזים ממושכות ובעלי מערכת חיסונית לא בשלה, הם בסיכון גבוה להידבקות שמגיע ל-25%. זה חלק מהמציאות ואנחנו מנסים להלחם בתופעה. אנחנו רק מנסים לשלוט בגובה הלהבות".