החלטת הממשלה לגרוע 65 מיליון שקל מתקציב התוספת לסל התרופות לטובת טיפולי שיניים לילדים התקבלה שלא כדין, ועל כן היא מבוטלת, כך קבע היום בג"ץ במהלך דרמטי.

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

החלטת בג"ץ ניתנה בהרכב של השופטים מרים נאור, חנן מלצר ויצחק עמית, ובכך אימץ בג"ץ את הטענות של העותרות - ההסתדרות הרפואית, עמותת קרן דולב לצדק רפואי והתנועה לאיכות השלטון, וחייב את המדינה בהוצאות שכר-טרחה בסך 10 אלף שקל לטובת העותרות.

ההחלטה מהווה מכה לממשלה ובעיקר מכה אישית לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, שהוביל את התוכנית לגרוע מסל התרופות לטובת טיפולי שיניים. רק לאחרונה ספג ליצמן מכה נוספת, כשראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להפוך את החלטת הממשלה ולבנות את חדר המיון הממוגן בבית-החולים אשקלון על אף הימצאותם של קברים במקום.

לשכת ראש הממשלה התייחסה להחלטת בג"ץ ומסרה כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ייבחן את ההחלטה ואת משמעותה בסיוע גורמים מקצועיים. "בית המשפט העליון פסל את ההליך הפרוצדורלי שבו התקבלה ההחלטה, ולא את מהות הרפורמה. בכוונת ראש הממשלה למצוא דרך להמשיך במהפכת טיפולי השיניים לילדים כמעט בחינם בשל חשיבותה החברתית והבריאותית, כל זאת בהתאם לפסיקת בג"ץ", נמסר בהודעה.

בשלב הבא: המאבק עובד לכנסת

משמעות ההחלטה של בג"ץ היום היא שהממשלה תצטרך להזרים 65 מיליון שקל לטובת תקציב סל התרופות, ולמצוא מקור מימון חלופי לתוכנית טיפולי השיניים לילדים.

יצויין כי תוכנית השיניים אמורה היתה לצאת לפועל כבר ביולי הקרוב, אולם עמדתם של רופאי השינים, אשר זכתה לתמיכתו של נתניהו, הביאה ממילא לעיכוב ביישום התוכנית.

על-פי עמדה זו, התוכנית לא תיושם לפני שהכנסת תביא לשינוי חקיקה, שיאפשר לרופאי השיניים להתאגד תחת "קופת שיניים", שתאפשר לרופאים הפרטיים לטפל בילדים במסגרת התוכנית הציבורית.

בתגובה להחלטת בג"ץ נמסר ממשרד הבריאות כי "סגן שר הבריאות והנהלת משרד הבריאות רואים חשיבות מרכזית בהכללת טיפולי השיניים לילדים בסל, תוך עמידה בלו"ז שנקבע. החלטת בג"ץ התקבלה ואנו בוחנים את משמעויותיה. בג"ץ מצא פגם טכני בהחלטת הממשלה והנחה כי הוספת תחום חדש לחוק צריכה להתבצע בכפוף לאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת".

עוד נמסר כי "במשרד הבריאות מקיימים דיונים במטרה לבחון כיצד ניצן לקדם את ההליך לאור החלטת בג"ץ במסגרת לוח הזמנים שנקבע".