אחרי שעות בבית הדין הארצי לעבודה, הסתיים הדיון בירושלים בהסכמתם של המתמחים לדחות את התפטרותם עד ליום שני הקרוב - ועד אז לנהל משא-ומתן קדחתני עם נציגי הממשלה כדי לנסות ולגבש פתרון. נוסף על כך, סוכם כי מתמחים שיעדיפו בכל זאת להתפטר יוכלו לעשות זאת ולא יוצאו נגדם צווי מניעה.

נציגי המתמחים ונציגי המדינה הסכימו להמשיך בהידברות עד יום שני הבא בחסות בית הדין לעבודה - בחסותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. במשרד האוצר אמרו כי מי שיופקד על ניהול המשא-ומתן בפועל מטעמם יהיה הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, שהוסמך על ידי ראש הממשלה להידבר עם הרופאים. לוין אמר כי באוצר מגלים נכונות לפתוח בהידברות רחבה ולגבש פתרונות שונים מעבר להסכם שנחתם וספג ביקורת רבה מצד רבים.

במהלך הדיון הבהירה השופטת ארד את התנגדותה לפתרון משפטי. "דווקא ביום הזה, לפני יום כיפור, לא צריך לפסוק לדין אלא לפתור את הסכסוך הזה באמצעות פתרון אחר", אמרה. "כשייצא פסק הדין הזה, אף אחד לא יהיה מרוצה, לא יהיו בו מנצחים ומנוצחים - רק מפסידים".

הכדור עובר למתמחים

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, הפצירה במתמחים לבחור מתוכם כמה נציגים שיוסמכו לנהל בשמם את המשא-ומתן מול הממשלה. עם זאת, הבהירה באת כוחם, עו"ד טל קרת, כי הידברות עם הממשלה תיתכן - גם אם איום ההתפטרות ימשיך להיות בתוקף.

ארד הבהירה בתגובה כי מעמדו של ההסכם הקיבוצי דומה לזה של חוק, ולכן הביעה מורת רוח מהדרישות לפתוח אותו שוב. "יש הסכם ולא מנהלים עליו משא-ומתן. על מה ידברו אנשים שכבר דברו? זה לא כל-כך ברור".

החשש במערכת הבריאות נוגע לאי הוודאות באשר לכמות הרופאים המתמחים שיחליטו בכל זאת להתפטר ולא יגיעו עוד לעבודתם בבתי החולים. כאמור, לא יוצאו נגדם צווי מניעה, אך בדיון בבית הדין הבטיחו נציגי המתמחים לפעול כדי לשכנע את חבריהם לחזור בהם מהתפטרותם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק