לא ממתינים יותר. נציגי המתמחים, אמש (צילום: חדשות 2)
נציגי המתמחים לפגישה עם רה"מ, אמש | צילום: חדשות 2

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיווה להשיג עוד זמן עד שמכתבי ההתפטרות של מתמחים ייכנסו לתוקפם, אך בבתי החולים רמב"ם ושיבא מסרבים לתת לו אותו: נציגי המתמחים בבתי החולים איכילוב בתל אביב, רמב"ם ובני ציון בחיפה, ושיבא בתל השומר, הודיעו כי לא ימתינו לפיתרון יצירתי של ראש הממשלה וכי יממשו את מכתבי ההתפטרות כבר מחר.

משמעות ההחלטה היא ש-158 מתמחים באיכילוב, 117 מתמחים ברמב"ם, 40 מתמחים בבית החולים בני ציון, ו-110 מתמחים נוספים בבית החולים שיבא, יעזבו את מקום עבודתם במחלקות השונות עם כניסת מכתבי הפיטורים לתוקף. "אם ראש הממשלה יפטור את הבעיה עד מחר, כולם יתייצבו לעבודה", אבל אם לא ישתנה כלום, מכתבי הפיטורים ייכנסו לתוקף בהדרגה החל ממחר", הסבירו בבית החולים איכילוב, שבו מספר המתפטרים הגדול ביותר.

ההחלטה של המתמחים ברמב"ם התקבלה בהצבעה שנערכה בבית החולים. "יש עדיין 24 שעות שבית המשפט נתן, ובהן ניתן להשיג יותר מאשר אמפטיה, אלא צעד בונה אמון, שלא כמו ב-60 הימים האחרונים שבהם היו רק דיבורים", אמר סגן יו"ר הוועד בבית החולים רמב"ם. "עד עכשיו שמענו רק את אילן לוין הממונה על השכר באוצר, שאמר שאי אפשר לפתוח את ההסכם".

נתניהו מתערב במשבר עם המתמחים

החלטת המתמחים ברמב"ם מגיעה לאחר פגישה שנערכה אמש בין נתניהו ליו"ר ההסתדרות הרפואית, ליאוניד אידלמן, שנמשכה עד שלוש לפנות בוקר. בסיום הפגישה, שתוכננה להיערך שעה אך התארכה, המתמחים הסכימו לשקול את השהיית מכתבי ההתפטרות בעוד כמה ימים, זאת כדי לבחון פתרונות שונים שעלו.

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתום הפגישה כי המתמחים "הסבירו לראש הממשלה את הבעייתיות בהסכם שנחתם ובתנאי העבודה". נתניהו מצידו השיב להם כי הוא "מבין את מצוקתם" והדגיש את החשיבות שהוא מייחס ל"מלאכת הקודש של העוסקים ברפואה בישראל", לדבריו.

נתניהו הוסיף באזני המתמחים כי הוא "התרשם עמוקות מרצונם להבטיח תנאי עבודה הולמים ואופק לרופא במערכת הרפואה הציבורית".

חשש מקריסה של מערכת הבריאות בישראל

בינתיים, מכתבי ההתפטרות של המתמחים עדיין בתוקף, והם צפויים להיכנס לתוקפם בעוד פחות מ-48 שעות, כפי שסוכם שלשום בבית הדין לעבודה. נשיאת בית הדין השופטת נילי ארד החליטה לאפשר את המשך המשא ומתן בין המתמחים לאוצר ולהסתדרות הרופאים, זאת בניסיון למנוע את ההתפטרות ההמונית. קודם לכן הציעה המדינה לדחות את ההתפטרות ב-10 ימים, אולם בתום התלבטות קשה, סירבו המתמחים להצעה זו והסכימו לדחייה בת יומיים בלבד.

המדינה ביקשה מבית המשפט להורות למתמחים לממש את מכתבי ההתפטרות באופן מדורג ולא בתוך ימים בודדים, זאת כדי למתן את הפגיעה במערכת. המתמחים עצמם מתנגדים לבקשה, וטוענים שמדובר בפגיעה בחופש העיסוק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק