"החל מ-8 בערב ועד הלילה כל 5 דקות נחיתה. אפשר לראות את השפם של הטייס", מספר דוד קינג, תושב חולון, ואליו מצטרפים כל אנשי השכונה. כך נראית או יותר נכון נשמעת, שגרת יומם ולילם של תושבי חולון בשבועיים האחרונים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הרעש אדיר - והילדים בשכונה לא ישנים כל הלילה. אז מה קרה דווקא בשבועיים האחרונים? יש מכשיר על הקרקע בנתב"ג שמכוון את המטוסים בנחיתה. המכשיר הזה בתיקון ובינתיים שמו מכשיר אחר, שהוא קצת פחות מדויק, מה שגורם למטוס לסטות כ-200 מטרים מהנתיב המקורי - ולעבור ממש מעל הבית של קותי ואריאל.

"המטוס מגיע מפה וכל הזמן הוא מנמיך ומנמיך. הוא צריך לנחות בשדה התעופה וזה קרוב לפה", הם מעידים, "זה קרוב מאוד לפה". "הם עוברים בשעה 2, 3 בלילה. כל הבית רועד ואת מתעוררת בבהלה, וזהו נגמר הלילה. אי אפשר לישון יותר".

רועי, תלמיד כיתה י', לא משלם את המחיר רק בשינה פחות טובה בלילה - אלא גם בציונים שלו. "אני בתקופה של בגרויות קשות. אתה שומע את הרעש וזה מוציא אותך מריכוז. אתה הולך לשחק במחשב או דברים כאלה".

נחתם הסכם (צילום: דניאל נחמיה, חדשות 2)
התקלה על המסלול לא נותנת לחולון לישון | צילום: דניאל נחמיה, חדשות 2

לפני 5 שנים התושבים בחולון יצאו למאבק נגד הנחיתות מעל הבתים שלהם, אז הנחיתות הופסקו. בלחץ התושבים, פנה ראש עיריית חולון למשרד התחבורה.

בינתיים קותי, אריאל, דוד ורועי נאלצים לחיות עם רעש בלתי נסבל, לפחות עד שהמכשיר הקטן על מסלול הנחיתה יחזור לפעול ויחזיר גם אותם למסלול החיים הרגיל.