שיטת הספירה שתהפוך אתכם למבוגרים יותר: יש לכם היום יום הולדת? מזל טוב! אלא שאם הייתם חוגגים את אותו יום הולדת בדיוק במזרח הרחוק הייתם גדלים בשנתיים. איך זה יכול להיות?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

במזרח הרחוק קיימת שיטה עתיקה לספירת גיל, לפיה ברגע שאדם נולד הוא כבר בן שנה. למה זה קורה? פשוט כי מחשיבים שם את הזמן שהעובר שהה ברחם אמו כשנת חיים ראשונה.

וכאילו שזה לא מספיק, לתינוק שנולד והוגדר מיד כבן שנה - נוספת עוד שנת חיים בכל תחילת שנה חדשה. אם, למשל, תינוק נולד ביום האחרון של השנה, ביום שלמחרת הוא יהיה כבר בן שנתיים. בסין נוהגים להוסיף שנה לגיל ביום בו מתחילה השנה הסינית החדשה - יום תחילת האביב. בקוריאה הדרומית מוסיפים שנה לגיל ביום הראשון של השנה האזרחית החדשה.

יום הולדת (צילום: RF123, חדשות)
צילום: RF123, חדשות

בסין, ביפן ובוייטנאם אפשר למנות את הגיל גם בדרך המסורתית וגם בשיטה המוכרת לכולנו - אלא שהשימוש בשיטה המסורתית הולך ודועך והוא רווח יותר בעיקר בקרב מבוגרים. בקוריאה הדרומית, לעומת זאת, השיטה המסורתית היא הנפוצה גם כיום. אם לא מזמן חגגתם יום הולדת 30, שם כבר תיחשבו בני 31. ב-1 בינואר כבר תהיו בני 32 למרות שרק לא מזמן חגגתם 30.

מבלבל, אנחנו יודעים - אבל לפחות כלל אחד ברור: הגבלות שונות על הגיל, כמו הגיל שבו מותר לצרוך לראשונה אלכוהול או להוציא רישיון נהיגה בקוריאה הדרומית, נקבעות לפי שיטת הספירה שמוכרת גם לנו. שיהיה עד 120. או 121.