בהערכת מצב שהתקיימה הערב (שני) במשרד הבריאות בשל התפרצות מחלת החצבת, מנכ"ל המשרד הדף את הטענות שמשרדו לא עשה מספיק בנושא והכריז על שורה של מהלכים שמטרתם למנוע את המשך ההידבקות. בין היתר נבחנה האפשרות להקדים את גיל החיסון ל-9 חודשים אך בסופו של דבר היא נשללה בשל מה שהוגדר כ"יעילות מוגבלת של החיסון בגיל זה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כפי שכבר פורסם יוארכו שעות הפעילות של נקודות טיפת חלב ברחבי הארץ ונבחנת האפשרות למנוע כניסת תלמידים לא מחוסנים לבתי הספר. "חשוב להבין שכמערכת עשינו הרבה צעדים בשבועות האחרונים", פתח את דבריו המנכ"ל משה בר סימן טוב שקרא פעם נוספת לציבור להתחסן.

אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
חיסון נגד חצבת (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

מעבר להארכת הפעילות בטיפת חלב, הוא הודיע שביום שישי הקרוב משרדו ישלח ניידות לאוכלוסיה שאחוזי החיסון בה נמוכים, כדי שהחיסונים יהיו זמינים. "חצבת זו מחלה מאוד מדבקת והיא יכולה להיות מחלה קשה", סיכם את דבריו. "לכו להתחסן. כל השטויות שאומרים על סכנות החיסון - 'פייק ניוז'. זה הדבר הכי טוב שהורה יכול לעשות לטובת הילדים שלו. לכו להתחסן".

היכן חולים יותר? מפת החצבת

מבין הנדבקים בהתפרצות החצבת ישנם 5%-10% שהיו מחוסנים נגד המחלה, כלומר עשרות מבין 1,300 הנדבקים במחלה בהתפרצות האחרונה הם כאלה שהתחסנו. הסיבה לכך היא שהחיסון אינו מגן מפני המחלה ב-100%: מי שמקבל מנה אחת של החיסון, בגיל שנה, מוגן ב-93%; מי שמקבל גם את המנה השנייה, הניתנת בכיתה ב', מוגן ב-97%.

התפרצות החצבת בישראל - הנתונים (צילום: החדשות)
מפת התפשטות החצבת | צילום: החדשות

צעדים נוספים עליהם הוחלט בתום התייעצויות שקיים במהלך סוף השבוע האחרון מנכ"ל משרד הבריאות עם מומחים הם גם המשך מבצע החיסון למניעת המחלה בירושלים, שכולל כאמור פתיחת תחנות טיפת חלב בשעות 8:00-22:00, ובימי שישי ב-8:00-12:00. עד כה מבצע החיסון העלה את שיעור המחוסנים מ-55% ל-80% ב"כיסים" בעיר.

יזכו לליווי רפואי צמוד (צילום: 123RF, חדשות)
הגנה של 93%-97% בלבד למחוסנים | צילום: 123RF, חדשות

כמו כן, יתוגברו הניידות הייעודיות לחיסון האוכלוסייה בשכונות החרדיות בעיר של חברת "נטלי". המהלכים יבוצעו בתיאום עם גורמים רלוונטיים בקהילות בהן שיעורי החיסון נמוכים. בנוסף, במחוז ירושלים תהיה תוספת תקני אחיות ויינתן תגבור נוסף בכוח אדם ובסטודנטים וסטודנטיות לסיעוד.

רבע מהישראלים הם "הססני חיסונים" (צילום: 123RF, חדשות)
1,300 כבר נדבקו | צילום: 123RF, חדשות

במשרד בוחנים עוד את האפשרות להקדים את גיל מתן החיסון נגד חצבת לגיל תשעה חודשים, במקום שנה. הצעד עדיין נבחן מול גורמי מקצוע רלוונטיים.