הציבור מתבקש לאלהגיע ברכבים. ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90, חדשות

לרגל יום ההליכה הבינלאומי, ערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) סקר מקיף הבודק כמה פעילות גופנית אנחנו עושים, איפה, ואיזה סוג. אז האם הישראלים עומדים בהמלצות ארגון הבריאות העולמי? ומה אנחנו מעדיפים - חדר כושר או ריצה בפארק?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כ-30% מבני ה-20 ומעלה בישראל, כלומר כ-1.7 מיליון בני אדם, עוסקים בפעילות גופנית קבועה לפחות 3 פעמים בשבוע - כך פרסמה היום (רביעי) הלמ"ס. 25% עוסקים בפעילות גופנית מאומצת. בקרב האוכלוסיה המבוגרת (בני 65 ומעלה) כמעט 40% עוסקים בפעילות גופנית מתונה מדי שבוע.

מנתוני הלמ"ס עולה כי להכנסה החודשית ולרמת ההשכלה יש קשר לרמת העיסוק בספורט. 35% מבעלי תעודה אקדמית מדווחים שהם עוסקים בפעילות גופנית בקביעות, לעומת רק 20% בקרב חסרי תעודת בגרות. במשקי בית שבהם ההכנסה החודשית הממוצעת לנפש היא מעל 4,000 שקלים, אחוז המתעמלים הוא 37%, לעומת 20% בקרב אלו הגרים במשקי בית שבהם ההכנסה לנפש היא עד 2,000 שקלים.

24% מעדיפים מקומות סגורים כמו חדר כושר (צילום: רויטרס, חדשות)
24% מעדיפים מקומות סגורים כמו חדר כושר | צילום: רויטרס, חדשות

איזה ספורט אנחנו הישראלים עושים? יותר מ-700 אלף (13%) מתאמנים במכשירי כושר, כ-12% רצים ו-18% (כמעט מיליון בני אדם) עוסקים בפעילות גופנית אחרת, כמו שחייה, כדורגל או כדורסל, אופניים, טניס, ריקוד או ספורט ימי.

ואיפה אוהבים הישראלים להתעמל? הרוב - 27% - מתאמנים בחוץ: בפארקים, ברחוב, בחיק הטבע או בחוף הים. לעומתם 24% מעדיפים מקומות סגורים: חדרי כושר, סטודיו או ביתם הפרטי.

בשורה התחתונה - רק שליש מהישראלים מתעמלים בכמות הנדרשת על פי ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי. לפי ההנחיות, לאדם בוגר דרושות 75 שעות של פעילות מאומצת בשבוע, או 150 שעות פעילות מתונה, כדי לשמור על אורח חיים בריא. מנתוני הלמ"ס מתברר שרק 32% עומדים בהמלצות אלו.