מיה עורבי נולדה כילד למשפחה מוסלמית בעכו ותמיד הרגישה שהיא בגוף הלא נכון. בעקבות ההחלטה להפוך לאישה היא שילמה מחיר כבד: משפחתה החרימה אותה, בעיר ילדותה נידו אותה ובעקבות הקשיים והמתח היא אף סבלה ממחלת עור חמורה. אבל היא לא ויתרה ועכשיו היא מנסה לעזור לבני נוער מוסלמים שנמצאים במצב שלה לצאת מהמלכוד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מיה עובדת כאחות בבית החולים איכילוב ומתמודדת עם הנידוי ממשפחתה ומעיר הולדתה . "אני הטרנסג'נדרית הראשונה שעובדת במערכת הבריאות אז עושים עליי כתבה", היא מסבירה למטופלים, ואחת מהן עונה לה: "ההורים שלך חייבים לדעת שהם הרוויחו בת מושלמת, שמרגישה טוב עם עצמה, נפלאה". היא בכתה מהתרגשות לאחר חילופי הדברים והסבירה: "היא נגעה לי במקום הכי רגיש - משפחה - שהם צריכים להיות גאים בי. הם לא גאים במיה, הם גאים בתינוק שהיה ורוצים אותו אבל הם לא יודעים שמיה הייתה בתוך התינוק כל הזמן והיא זו שהייתה צריכה להיות בחוץ", היא ציינה.

"הטרנסג'נדרית הראשונה במערכת הבריאות" (צילום: החדשות)
"הטרנסג'נדרית הראשונה במערכת הבריאות" | צילום: החדשות

בביקור בעכו חששה מיה להתקרב לבית של ההורים והודתה: "אני מפחדת מהתגובה שלהם – יקללו אותי? ירביצו לי? אני לא יודעת". לדבריה, כבר בגיל חמש הבינה שהיא לא מרגישה בנוח בגוף שלה, וחטפה מכות בבית הספר בגלל שהייתה שונה. כשהייתה בת 16 חלתה במחלת העור ויטיליגו, מחלה שהופכת חלקים מהעור ללבנים ומתפרצת בעקבות טראומה או מתח נפשי. למרות הקשיים היא הפכה לתלמידה מצטיינת. על התהליך שעברה אמרה: "החלטתי שאני לא רוצה לאבד דקה אחת מהחיים שלי לא בגוף הנכון".

מאיגי נמסר כי ניתן לפנות אליהם באופן אנונימי בהודעות הוואצאפ בימי שני בטלפון 0549119731