מתקיימים מקצבת זקנה בלבד (צילום: חיים ריבלין, חדשות)
הרפורמה בביטוח יוצאת לדרך | צילום: חיים ריבלין, חדשות

פרסום ראשון: שנה וחצי אחרי חשיפת "החדשות" של התכנית החדשה לטיפול בביטוח הסיעודי, הממונה על שוק ההון במשרד האוצר הפיץ היום (שלישי) חוזר שמעגן את ההנחיות ובראשן - איסור על שימוש אקראי בחוקרים פרטיים כדי למנוע תשלום לחולים סיעודיים. הנחיה זו תיכנס לתוקף כבר מחר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

חברות הביטוח עושות כיום שימוש נרחב בחוקרים פרטיים, כשעל פניו המטרה היא לוודא שאף אחד לא מנסה להונות את חברת הביטוח כדי להוציא כסף. בפועל החברות נהגו לשלוח את החוקרים באופן אקראי למטופלים במטרה למצוא תירוץ למה לא לשלם להם.

כעת הפרקטיקה הפסולה תותר לשימוש רק במקרים של חשד ממשי להונאה. חשד זה מתעורר כשיש ממצאים רפואיים לא אחידים או סתירה בין בדיקה שנעשתה לבין המסמכים הרפואיים שמוגשים לחברות הביטוח.

במהלך החודשים הקרובים תיכנס לתוקף שורת מהלכים נוספים שקבע הממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת. אחד מהם הוא קיצור זמן הטיפול בתביעות הסיעודיות. עוד נקבע שכל תביעה תלווה על ידי נציג באופן אישי ולא במענה כללי.

ד"ר משה ברקת (צילום: חדשות)
ד"ר משה ברקת | צילום: חדשות

שינוי נוסף הוא שברירת המחדל תהיה הסתמכות על הבדיקה שהביטוח הלאומי מקיים בכל מקרה. אם חברות הביטוח ירצו לעשות בדיקה משלהן כדי לבחון את התפקוד של המבוטח והאם אכן הוא עומד בתנאים כדי לקבל את הביטוח הסיעודי, הן יצטרכו לנמק את ההצדקה לכך. עוד צעד הוא ניתוק התלות בין הרופאים שמבצעים את הבדיקות ועובדים עבור חברות הביטוח, כך שהחברות לא יוכלו לבחור את הרופא עצמו והוא ייבחר באופן אקראי.

הרפורמה נועדה לסייע לאנשים חולים, במצב קשה, שלהם או לבני משפחותיהם אין את היכולת או הפנאי לרדוף אחרי חברות הביטוח. במרוצת השנים התחום הפך לפעול במעין "שיטת מצליח" - אנשים משלמים כל חייהם ובסוף ברגע האמת החברה אינה משלמת.

בעקבות טענות רבות של קשישים סיעודיים ובני משפחותיהם נגד חברות הביטוח, רשות שוק ההון הודיעה על הרפורמה שצפויה להפחית את הבירוקרטיה ואת משיכת הזמן בטיפול בתביעות ביטוח סיעודי.