מחקר פורץ דרך. אילוסטרציה (צילום: Chutima Chaochaiya, 123RF)
אילוסטרציה | צילום: Chutima Chaochaiya, 123RF

בחודשים האחרונים שב חיידק הסלמונלה לכותרות, לאחר ששורת מוצרים הוסרה מהמדפים בעקבות חשש לזיהום. כעת מתברר כי החשש היה, ככל הנראה, מוצדק: מנתונים רשמיים של משרד הבריאות עולה כי מתחילת השנה ועד סוף ספטמבר חלה עלייה של 50% במספר מקרי התחלואה לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לפי אותם נתונים, בחודשים אוגוסט-ספטמבר - החודשים בהם נערכו מרבית הריקולים המתוקשרים - העלייה לעומת התקופה המקבילה ב-2015 דרמטית אף יותר: 80%. כלומר, חרף ניסיונות חברות המזון להוריד את המוצרים מהמדפים, עדיין התחלואה עלתה.

חשוב להזכיר כי ב-99% מהמקרים של הידבקות בסלמונלה היא גורמת לתחלואה כה קלה עד שלעתים החולה כלל אינו מודע למחלה. רק באחוז בודד מהמקרים הזיהום עלול להוות סכנה אמיתית בשל התפשטות הזיהום לדם, פגיעה בלב ובעצמות ולעיתים נדירות אף למוות.

במשרד הבריאות לא הכחישו את הנתונים, אולם הדגישו כי לראייתם, אין להשוות חלקי שנה אלא שנים מלאות בלבד. "על פי נתוני משרד הבריאות, אין עלייה לעומת שנה קודמת", מסרו, "לעתים יש מצג של עליה או ירידה בגלל מועד הדיווח, ולכן אנו בוחנים לפי שנה שלמה, ולא לפי חלקי שנה. ההתפלגות השנה דומה לשנת 2014, ונמוכה מהתחלואה בשנת 2015. בזן הסלמונלה שנצפה במזון, לא זוהתה עליה בתחלואה. לכן ניתן לומר שהאירועים במזון לא נקשרים לתחלואה בסלמונלה בבני אדם, לא דווח על מקרה תחלואה שנקשר לזני הסלמונלה בקרב מי שצרך ממוצרים דומים לאילו שהיו בריקולים".