בענף החקלאות החלו בשנים האחרונות לעשות שימוש ביצורים שרובנו מעדיפים שלא להיתקל בהם בכלל, כדי להילחם במזיקים. אחד מהם הוא עכביש שגודל בתנאי מעבדה ונשלח לשדות ולחממות חקלאיות ומשמש כהדברה ביולוגית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

העכביש הזה נקרא "אקרית פרסימיליס", אחד מתוך כ-40 אלף מיני עכבישים בעולם. הוא לא ארסי או מסוכן לאדם, להפך - כל אחד כזה זולל בכל יום כשבעה חרקים שונים שמזיקים לגידולים חקלאיים.

השימוש בעכבישים גובר כעת בעולם כחלק מהניסיונות לצמצם את השימוש בחומרים רעילים בחקלאות. בשדה אליהו מגדלים אותם במיליונים וכל אחד מהם נספר בקפידה. המין הזה של העכבישים כל כך מוצלח - וגם המחיר שלהם בהתאם. הם נמדדים לפי מאית הגרם ולצורך השוואה גרם אחד של ה"אקרית" עולה למעלה מ-700 שקלים - פי שבעה ויותר מגרם זהב טהור.

בימים אלו עובדים כאן על משלוח גדול במיוחד המיועד למגדלי ורדים בקולומביה, שרכשו 600 מיליון עכבישים. אחרי שישלחו לחו"ל, הם יפוזרו בין השאר באמצעות רחפנים שטסים בתוך החממות. ברחבי העולם מבינים שחייבים לצמצם את השימוש בחומרי הדברה המכילים כימיקלים. ולפעמים אפשר לעשות את זה באמצעות יצורים, שפעם חשבנו שהם המזיקים האמיתיים.