במוקדי העזרה הנפשית ובקווי הסיוע שמפעילות קופות החולים בעקבות המצב הביטחוני מנסים להרגיע את המתקשרים הרבים שפונים כדי לפרוק ולשתף בתחושות המצוקה. הבוקר (חמישי) פנינו בעצמנו למוקדים הטלפוניים של נט"ל, ער"ן ושל ארבע קופות חולים וקיבלנו מהם המלצות שיסייעו לנו להנמיך את רף החרדה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בפנייתנו הצגנו את עצמנו כצעירים המוטרדים מאוד מהמציאות הביטחונית, וסיפרנו כי היא מקשה עלינו מאוד ומשבשת את שגרת חיינו. למרות שמטבע הדברים לא תמיד היו בידי העונים בצדו השני של הקו פתרונות קסם עבורנו, קיבלנו לא מעט טיפים כיצד להתנהל בתוך המצוקה כתוצאה מהשפעות המצב הביטחוני כשרובם היו די דומים.

המסר הראשון שהיה חשוב לכל הנציגים להעביר לנו הוא שאנו לא חריגים בנוף, ושתחושותינו בעת הזו לגיטימיות. בין השאר הומלץ לצמצם את החשיפה לאמצעי התקשורת ולסיקור האירועים הביטחוניים ולהרבות בשיתוף סביבתנו הקרובה בתחושות, במחשבות ובחששות המנקרים בנו בעקבות המצב. בחלק מהשיחות אף המליצו לנו נציגי הסיוע לשקול להצטייד באמצעים להגנה עצמית שכבר הוכיחו את יעילותם הן בתרומה לתחושת הביטחון האישית של המחזיקים בהם והן בסיכול פגיעה פיזית בשעת אירוע.

למרות שבמוקדי קופות החולים ביקשו מאיתנו להזדהות במספר תעודת זהות, רק במוקד השירות של "מאוחדת" ו"כללית" התנו את קבלת השירות במסירת הפרטים המזהים.