לפני לידת בנם השביעי, הזהירו הרופאים את יצחק ומרים כי קיים סיכון משמעותי לחיי התינוק. "העובר ברחם סובל מזיהום בצוואר, ולכן לא יוכל לנשום בכוחות עצמו ברגע שייוולד, אחרי שינותק מחבל הטבור", הסבירו הרופאים. בעקבות המקרה, 40 אחיות ורופאים מבתי החולים בילינסון ושניידר השתתפו בלידה המסובכת, הנדירה בשבוע שעבר. פרופ' משה הוד, העומד בראש היחידה לרפואת האם והעובר בבית החולים בילינסון, הסביר שמדובר במקרה נדיר למדי. "אני כבר כ-34 שנים חי פה בבית החולים הזה, וזה המקרה השלישי שאני מנתח אותו", סיפר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"היה הרבה מתח", שחזר יצחק. "הרופאים אמרו שהם לא מכירים סיפור כזה בעבר, ושהם מקווים להתגבר על זה. לא ידענו מה לעשות". הטכניקה שבה בחרו הרופאים להציל את חייו של התינוק, נשמעת כאילו הומצאה עבור סדרת טלוויזיה.

הרופאים פתחו את בטנה של מרים, אבל במקום לשלוף משם את התינוק כמו בניתוח קיסרי רגיל ומיד לנתק אותו מחבל הטבור, הם משכו בעדינות רק את הראש שלו. אז, כשרוב גופו הקטן של התינוק עדיין ברחם והוא עוד לא צריך לנשום בכוחות עצמו משום שהוא מחובר לחבל הטבור - צוות של מומחי אף אוזן גרון החדירו צינור לקנה הנשימה שלו.

מהו הטיפול הכי פופולרי? (צילום: רויטרס, חדשות)
עבודה בשני צוותים (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

כך, בזמן שקבוצת רופאים אחת מחדירה צינור לקנה הנשימה לפיו של התינוק, שרק ראשו מבצבץ מהבטן של אימו, קבוצת רופאים אחרת שמרה עליו בחיים באמצעות חבל הטבור. המצב בחדר הלידה מורכב ועדין עד כדי כך שטעות אחת קטנה עלולה להביא למותו של התינוק.

שאלת המפתח בניתוח הנדיר הזה, היא כמה זמן יוכל צוות הרופאים המיילדים להחזיק את התינוק בחיים באמצעות החיבור לחבל הטבור, בזמן שצוות רופאי האף אוזן גרון יצליחו לפתוח את דרכי הנשימה שלו, כדי שיוכל לנשום לבד. במקרה הזה למרבה המזל, זה עבד. "זה יכול להיות פרק נהדר באנטומיה של גריי, סיכמו הרופאים את הניתוח המסובך.