מי לא עבר את הסיטואציה הבאה: חשים ברע והולכים לבית החולים. ניגש רופא ועל תג השם שהוא נושא על פי חוק רשום "רופא נשים", "רופא ילדים" או "אורטופד". אבל האם הוא רופא מומחה שסיים שבע שנים של לימודי רפואה ועוד חמש או שש שנים של התמחות במקצוע מסוים, או שהוא רק מתמחה שסיים את שבע שנות הלימוד ורק התחיל את שנות ההתמחות שלו?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הנחייה חדשה של משרד הבריאות שפורסמה הערב (רביעי) לראשונה במהדורה המרכזית, בקרוב נוכל לדעת אם הרופא שמטפל בנו הוא מתמחה או מומחה. על פי ההנחייה, רופא מתמחה לא יוכל לכתוב על תג השם "רופא נשים", אלא רק את שם המחלקה שבה הוא עובד.

או במילים אחרות: הצצה קטנה בתג של הרופא שניגש אליכם תוכל לגלות לכם אם הוא רופא מומחה או מתמחה. ההנחייה הזו עלולה להיתקל בקשיים משום שבשעות הערב והלילה כמעט כל הרופאים בבתי החולים הציבוריים הם מתמחים. כעת, מטופלים יידעו לזהות שמדובר במתמחה ולדרוש להיבדק על ידי מומחה - מה שעלול לגרום למתחים ובעיות במהלך הבדיקות.

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' אמנון אפק טוען כי מדובר במהלך לטובת החולים שלא יגרום לבעיות: "מערכת האשפוז בישראל ובעולם כולו מתבססת בשעות הלילה על מתמחים שנמצאים בבית החולים. יש מספר קטן של מומחים. יש הרבה מאוד כוננים בבית ובכל בעיה רפואית מתייעצים אותם ואם צריך הם מגיעים לבית החולים".

אבל הדברים האלה לא ממש מנחמים את הרופאים המתמחים שהתורנויות שלהם נמשכות לעתים 30 שעות ברציפות, אולי אפילו יותר והם מציעים הצעת ייעול למשהו יותר חשוב מבחינתם: "אם משרד הבריאות רוצה רעיון מקורי", אומר ד"ר ארנון בוצ'ינסקי שמתמחה ברפואה פנימית, "אז אפשר לבקש שישימו לנו שעון קטן שיראה כמה שעות אנחנו כבר ערים ובאיזו שעה אנחנו נמצאים ללא שינה בזמן שאנחנו מטפלים בחולים".