ממשיכים לצעוד. מחאת השוויון (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

בשנה האחרונה ערכו נציגי המשרד להגנת הסביבה בדיקות ביותר מ-100 מוסדות חינוך, על מנת לבחון האם קרינת החשמל במקום עומדת בתקן - וגילו נתונים מטרידים: ב-43% מהמקרים נמצאה קרינה חריגה שאליה נחשפו ילדים. הכתבה המלאה תשודר הערב (חמישי) ב-20:00 במהדורה המרכזית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לחצו לקריאת הדוח המלא

בדוח של המשרד להגנת הסביבה ואגודת מלר"ז, שהגיע לידי חדשות 2, מצוינים שמותיהם של 135 מוסדות החינוך בהם נערכה הבדיקה. ב-58 מגני הילדים ובתי הספר נרשמה קרינת חשמל החורגת בעוצמתה מהתקן המותר.

בגן הילדים "תפוז" בפרדס חנה לדוגמא, קבעו אנשי המשרד כי יש להרחיק באופן מידי את הילדים למרחק של 2.5-4 מטרים מהגדר החיצונית של הגן. בגן הילדים "שקמה" בערד הומלץ להרחיק את הילדים מפינת הבובות או למגן אותה, ואילו את גן ילדים יסודות התורה בקריית ביאליק הוחלט לסגור לאלתר.

גם בבתי ספר התגלו ממצאים מטרידים - בבית הספר הדמוקרטי שבהוד השרון התברר כי באחת הכיתות יש להימנע מחשיפה ממושכת לאחד מקירות המבנה, בעוד שבבית ספר בן-גוריון באופקים הומלץ להרחיק מורות ותלמידים מחדר המורים או למגן אותו. בבית הספר רמות בבאר שבע הוחלט להרחיק תלמידים או למגן שתי כיתות בהן לומדים תלמידים משכבות ב' ו-ו'.

וכמובן שלא רק התלמידים נתונים בסכנה, אלא גם אנשי הצוות החינוכי. בבית הספר היסודי במוסמוס לדוגמא הומלץ להעביר את סגנית המנהלת מחדרה בשל רמות קרינה גבוהות, ואילו באולפנת איילת השחר באופקים המליצו אנשי המשרד להגנת הסביבה להרחיק עובדים ותלמידים מהספרייה או למגנה.

חשוב להדגיש כי חלק מהממצאים שצוינו בדוח כבר טופלו מיד לאחר קיום הבדיקות, אך הבעיה המרכזית היא באלפי מוסדות החינוך בהם קרינת החשמל כלל לא נבדקה. על מי מוטלת האחריות לשים סוף למחדל המתמשך?