כך נראה הטיפול בהתפרצות העכברת: רשות המים החלה היום (שני) ליישם את חלקה בתוכנית למיגור המחלה ולשיקום נחלי הצפון, עם הזרמה של מים נקיים אל הנחלים הנגועים. לדברי הרשות, ההזרמה תביא לדילול בריכוז הזיהום ובמקביל להפחתת הסיכון להידבק במחלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתום דיון חירום שנערך אתמול בין נציגי משרדי הממשלה והרשויות בצפון, הוחלט על שורת צעדים, בהם הזרמת מים נקיים ממי תהום וממאגרים עיליים בגולן אל ששת הנחלים הנגועים שמשרד הבריאות אסר על רחצה בהם. ברשות ציינו כי כמויות המים שיוזרמו אינן גדולות, וזאת משום שמאגרי המים הללו כמעט ריקים ומפלסי מי התהום נמוכים.

 

נסגר לרחצה. נחל זוויתן (צילום: עידו שקד, רשות הטבע והגנים, חדשות)
נסגר לרחצה. נחל זוויתן | צילום: עידו שקד, רשות הטבע והגנים, חדשות

בפגישה השתתפו סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, מנכ"לי משרדי הבריאות והתיירות, נציגי המשרד להגנת הסביבה, רשות הטבע והגנים, מועצות מקומיות, רשות המים וארגון מגדלי הבקר. בסיומה הוחלט כי מעיינות בצפון יוגדרו, ויורחקו מהם עדרי הבקר. עוד הוחלט לחסן עדרים שכבר נגועים במחלה ולשפר את המצב התברואתי בידי הרשויות המקומיות הרלוונטיות.

על הנתונים העדכניים, 42 בני אדם חלו בכברת בוודאות ועד כה ידוע על 242 החשודים שנדבקו. עד כה נסגרו למבקרים שבעה מקורות מים: נחלי הזוויתן, המשושים, היהודייה, הזאכי, הג'ילבון, פארק הירדן והמג'רסה.

הותרה הרחצה בזוויתן (ארכיון) (צילום: נעמי יעקב, פלאש 90, חדשות)
רוחצים בזוויתן, ארכיון | צילום: נעמי יעקב, פלאש 90, חדשות

על רקע החשש מהידבקות, בימים האחרונים חלה ירידה משמעותית של עשרות אחוזים במספר המטיילים והנופשים בצפון, ונראה שעד כה חודש אוגוסט – שמאופיין בריבוי מטיילים – יהיה חלש מאוד בענף התיירות.

"הכי חשוב שמשרדי הבריאות והתיירות יפעלו מהר ויעזרו להבהיר לציבור הרחב בעזרת מידע אמין ועדכני היכן מותר לרחוץ ולשוט", ציין אתמול גיורא זלץ, ראש המועצה האזורית הגליל העליון בצאתו מהפגישה. זלץ הדגיש כי "בנחלי הגליל הבדיקות לא מצאו כל מניעה לרחוץ".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/