אפיפן (צילום: רויטרס, חדשות)
הסייעות לאלרגיים במוסדות החינוך, אילוסטר | צילום: רויטרס, חדשות

ניצחון להורים: בחודש אפריל הוציא משרד הבריאות הנחייה חדשה לפיה במוסדות החינוך לא יהיו יותר סייעות רפואיות שיהיו צמודות לכ-1,500 ילדים בגילאי גן עד כיתה ב' הסובלים מאלרגיות חריפות. בעקבות הסערה הציבורית, משרדי החינוך והבריאות שינו היום (רביעי) את ההחלטה וסיכמו כי בשנת הלימודים הקרובה ימשיכו הסייעות להגיע לבתי הספר, כפי שפעלו בשנים האחרונות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

עוד סיכמו הגופים, יחד עם השלטון המקומי, כי במהלך שנת הלימודים הקרובה יוקם צוות עבודה שיבצע עבודה מקיפה ויסודית באשר לתנאים לקבלת סיוע רפואי, בכדי לגבש בעבור התלמידים עם האלרגיות למזון מענה מיטבי וראוי.

באשר לגני הילדים, במשרדים החליטו כי בגנים שבהם יש סייעת אחת, תתווסף סייעת נוספת שתשמש כסייעת רפואית. בגנים בהם יש שתי סייעות לגננת כחלק מרפורמת הסייעות של משרד החינוך, שתיהן תוכשרנה ותקבלנה גמול על מתן מענה לילדים האלרגנים בעת הצורך.

בת 4 במצב קשה מאוד, אילוסטרציה (צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF)
ניצחון להורים ולילדים, אילוסטרציה | צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF

בחודשים האחרונים יצאו הורים רבים למאבק, בשיתוף סייעות, אנשי חינוך והסתדרות המורים, בניסיון לבטל את הוראת משרד הבריאות להוצאת הסייעות המיוחדות מהגנים ובתי הספר. במסגרת המאבק, הוכרז סכסוך עבודה שהוביל למשא ומתן בין הצדדים.

עמותת יהל המייצגת את ההורים לילדים האלרגיים תדרוש ממשרד החינוך לקחת חלק פעיל בוועדה שתוקם, לבחינת המענים הנכונים לילדים האלרגנים במוסדות החינוך. שלומית רדר, יו"ר עמותת יהל מסרה בתגובה: "אנחנו גאים בהורים ובמאבק שניהלנו. משרד החינוך ושר החינוך הבינו את הטעות הגדולה שעשו. לא נאפשר שוב קבלת החלטות בלעדינו".

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד מסרה בתגובה: "הודעת משרד הבריאות על הכוונה לבטל את הסייעות הרפואיות בבתי הספר היסודיים ולהעביר את האחריות לטיפול בילדים אלו לעובדי הוראה הייתה משוללת כל הגיון. מברכת את משרד החינוך שנכנס לעובי הקורה ובמגעים מול משרד הבריאות, הצליח למצוא פתרון תקציבי לנושא".