לפנות בוקר (שלישי) הגיעו למאהל המחאה נגד הקמת אסדת הגז בחוף דור מאות שוטרים, בדרישה לפנות את המפגינים, שהתמקמו במטעים סמוכים. המפגינים מכלל התנועות (עמותת צלול, מגמה ירוקה, ירוק עכשיו, ועוד), יהודים וערבים תושבי האזור, שוהים במקום כעשרה ימים בדרישה לבטל את הקמת אסדת הגז הטבעי המוקמת באזור בימים אלה, בטענה כי הדבר יוביל לפגיעה סביבתית משמעותית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"ביום ראשון הגיעו שוטרים, ואמרו שיפנו אותנו תוך 24 שעות", הסבירה שלומית ולנסי, פעילה בארגון "שומרי הבית", לחדשות Online. "הייעוץ המשפטי שלנו סבר שזו דרישה לא חוקית – השטח אמנם בבעלות מנהל מקרקעי ישראל, אולם יש הסכם חכירה של קיבוץ מעיין צבי, המשתייך למועצה אזורית חוף הכרמל – ובמועצה אמרו שאין להם בעיה שנשהה במקום".

אמש הוגש צו מניעה לפינוי לבית המשפט. "הוא הוגש בערב ולא רצינו להעיר שופט תורן, אז העברנו עותק מהפנייה שלנו למשטרה מתוך הבנה שבמדינת חוק, כשיש הליך משפטי תלוי ועומד, המשטרה תימנע מלבצע מחטף לפני ששופט יספיק לצפות בו. התבדנו", סיפרה ולנסי. לדבריה, הבוקר בשעה 5:15 הגיעו מאות שוטרים למקום כדי לפנות את המוחים: "3-4 שוטרים על כל מפגין".

קידוח לווייתן. דורשים להזיז את האסדה אלי (צילום: חדשות 2)
קידוח לווייתן. דורשים להזיז את האסדה אלי | צילום: חדשות 2

לדברי ולנסי, רק לאחר מספר שעות - כשהצליחו להעיר שופט תורן שנתן צו מניעה זמני לפינוי, ועותק מודפס שלו הצליח לעשות דרכו למאהל המחאה – עצרו השוטרים את הפינוי. בשלב זה ציוד רב של המפגינים כבר הועמס על משאיות באמצעות הכלים הכבדים של המשטרה, ונגרם לו נזק. המוחים עדיין סגורים במתחם שקבעו השוטרים, ולא יכולים להמשיך במחאתם.

האסדה המוקמת, שגובהה כעשר קומות, נועדה להפריד בין הגז הטבעי שיוזרם לחוף, לבין המים. כחלק מתהליך הזיקוק נפלטים חומרים רעילים, ומופקת כמות גדולה של חומר דליק המהווה מעין נפט גולמי. מארגני המחאה טוענים כי העברת הגז בצינור לאסדה המרוחקת עלולה להוביל לזיהום חמור אם תחול דליפה כלשהי, וכי הזיהום שייפלט מהאסדה יהיה גבוה אף יותר מזה שפולטים מפעלי הזיקוק – וכל זה במרחק קילומטרים בודדים משמורת הטבע הימית בחוף הבונים. בשל כך, הם דורשים להזיז את פעילות הזיקוק כך שתהיה סמוכה לקידוח לווייתן, במרחק כ-120 קילומטרים מהחוף.

יש לציין כי המחאה מגובה על ידי עמותת "צלול", המלווה אותם, "מגמה ירוקה" ועוד. עם זאת, הרשות להגנת הסביבה ועמותת "אדם טבע ודין" הביעו שתיהן תמיכה בתוכנית. לדבריהן, נבחן הסיכון לזיהום סביבתי ובריאותי - ולא נמצא בסיס לחשש ממשי המצדיק את העברת האסדה לעומק הים.