ביה"ח שניידר. ארכיון (צילום: ד"ר אבישי טייכר)
ביה"ח שניידר. ארכיון | צילום: ד"ר אבישי טייכר

מאז החל משבר הדסה והתפטרותם של רופאי המחלקה ההמטו-אונקולוגית בירושלים, נוסעים הילדים חולי הסרטן לבתי חולים במרכז הארץ, בהם גם לבית החולים שניידר בפתח תקווה. אך השבוע היו גם השלכות להעברת הילדים, כשארבעה ילדים חולי סרטן שהגיעו בכדי לקבל טיפול כימותרפי בשניידר נשלחו חזרה הביתה מבלי לקבל טיפול בגלל העומס במחלקה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

אמנם הטיפולים הם טיפולים שניתן לדחות ביום-יומיים, אך מדובר בילדים קטנים וחולים, חלקם בני שנתיים ושלוש, ילדים שההורים שלהם מביאים אותם במיוחד בכל פעם לבית החולים כדי לקבל את הטיפול.

בין הילדים שנשלחו בחזרה לביתם היו גם חלק מילדי הדסה, שעשו את כל הדרך מירושלים על מנת לקבל את הטיפול ונאלצו לחזור הביתה, כתוצאה מהעומס.

הורי הילדים החולים באזור ירושלים, שלטענתם לא מקבלים טיפול ראוי בהדסה לאחר התפטרות הרופאים, דורשים לפתוח מחלקת אונקולוגיה לילדים בבית החולים המתחרה שערי צדק. שאיפתם היא שהרופאים המתפטרים מהדסה ייקלטו בשערי צדק ויטפלו שם בילדיהם - במקום בהדסה. גם הרופאים המתפטרים עצמם מעוניינים להיקלט בבית החולים המתחרה, אלא ששר הבריאות יעקב ליצמן מסרב בתוקף לאשר את פתיחתה של מחלקה כזאת בשערי צדק.

שביתת רעב של הורי המחאה בשנה שעברה (צילום: חדשות 2)
משבר הדסה טרם הסתיים | צילום: חדשות 2

העתירה שהגישו ההורים לבג"ץ, בה הם דורשים מבית המשפט לחייב את השר ליצמן לאשר את פתיחתה של מחלקה בשערי צדק, לא הועילה - והרופאים המתפטרים החלו לאחרונה לעבוד במרפאות של קופות החולים באזור ירושלים, בתור רופאי ילדים כלליים.