אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
נקודת ציון בטיפול בקנאביס רפואי, אילוסטר | צילום: רויטרס, חדשות

הטיפול בקנאביס רפואי יהפוך בקרוב לנגיש הרבה יותר: המכון לביקורת ותקנים של חומרי רפואה במשרד הבריאות אישר היום (חמישי) את הקמת מפעל הקנאביס הרפואי הראשון בישראל. במפעל החדש של חברת בזלת, המייצרת כיום מוצרי קנאביס עבור עשרת אלפים מטופלים, הושקעו עשרות מיליוני שקלים והוא יהיה ערוך לייצור תרופות ומוצרים מהצמח בהיקפים גדולים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

בקבוצת בזלת ציינו כי המפעל החדש יהיה אחד המפעלים הגדולים והמתקדמים בעולם לעיבוד תפרחות קנאביס ולהפקת תמציות שמן מהצמח וכי לאחר השלמת בנייתו תוכל החברה לספק תרופות ומוצרים מקנאביס עבור מאה אלף מטופלים מדי חודש, פי עשר מכמות המטופלים הנוכחית. את המימון להקמת המפעל העניקה קרן פנינסולה לצמיחה, המתמחה במתן פתרונות אשראי.

"הידע והניסיון שצברנו במהלך השנים בשילוב עם הטכנולוגיות המתקדמות שהוטמעו במפעל החדש מציבים אותנו בחזית תעשיית הקנאביס המודרנית בעולם", אמר מנכ"ל הקבוצה מאיר אריאל. "לצד חטיבת הייצור מוקמות שתי מעבדות אשר תשרתנה את מערכי המחקר והבטחת האיכות. המפעל מחולק למתחמים נקיים, ובהם מתקן מיצוי מתקדם להפקת תמצית קנאביס בסטנדרט רוקחי". 

מהפכה: קנאביס רפואי ייהפך לחוקי (צילום: רויטרס, חדשות)
קנאביס רפואי, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

האישור של הקמת המפעל על ידי משרד הבריאות הגיע שבוע לאחר שנפתח מסלול מקוצר לקבלת רישיון לשימוש במריחואנה רפואית. 100 רופאים במערכת הציבורית יהיו רשאים לחתום על הרישיון, מה שיקצר את זמן ההמתנה של מטופלים המחכים לאישור בטיפול באמצעות קנאביס. "הניהול של הקנאביס הופך להיות כמו של כל תרופה אחרת", אמר ד"ר משה זר ציון אחד מהרופאים שהוסמכו.

כעת יוכלו הרופאים לקבל פציינטים בבתי החולים הציבוריים ובקופות החולים, דבר שיקצר את התהליך הבירוקרטי המסובך שהיה נהוג עד כה במסגרתו רק ד"ר מיקי דור, סגן מנהל היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות, היה מוסמך לחתום על הרישיון לתרופה.

"הקנאביס חשוב לקהל"

לתהליך המסורבל היו השלכות רבות על החולים, בהן גם השלכות כלכליות. בעבר חולים היו מחכים זמן רב לקבלת התור למרפאת כאב, לפעמים אפילו שנה. מי שלא רצה או יכל לחכות, היה הולך למרפאה פרטית ומשלם כ-1,400 שקלים לתור. כל זה עומד עתה להשתנות: הרופאים המוסמכים יוכלו לחתום בעצמם על הרישיון, ללא התהליך הארוך. כבר לא צריך המלצה או ועדה של משרד הבריאות, אלא רק את האישור של הרופא המוסמך בעלות קבועה של 250 שקל.

"אני שמח על זה", אמר ד"ר מיקי דור, שעד עתה היה הרופא היחיד שמוסמך לאשר את הבקשות. "מעבר לעומסים הנוראיים שהיו, זה גם אחריות, עמידה בלחצים שקשה לי לתאר. זה לא חשוב לי אישית, זה חשוב לקהל".