N12
פרסומת

תיעוד: צנתור לב בתלת ממד

המצלמה שמוחדרת לכלי הדם סביב לבו של חיים קובלמן בן ה-75 תעזור להעריך את מצבו הרפואי מבפנים. גולשי חדשות 2 Online זוכים להצצה נדירה להליך רפואי שמתבצע בטכנולוגיה ייחודית בחדר הניתוח של "קפלן"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

במשך שנייה וחצי סורקצ מבפנים המצלמה את כלי הדם הכליליים שעוטפים את לבו של חיים קובלמן - ולאחר מספר שניות כבר ניתן יהיה לראות בתמונת תלת ממד את העורק ושל מיקום הסטנט (התומך) שהושתל בעבר בגופו. הליך הצנתור הועבר בשידור חי בחדשות 2 Online, בחדשות 2 בפייסבוק ובעמוד הפייסבוק של שירותי בריאות כללית.

חיים קובלמן, בן 75, תושב רחובות, שימש טכנאי פיתוח אלקטרוניקה, והגיע לצנתור לב לאחר שסבל מכאבים לרוחב החזה וקושי בנשימה שמעידים על אוטם שריר הלב. "אני עושה אימון גופני פעמיים בשבוע, אבל הרגשתי לא טוב וסבלתי מכאבים לאחר האימון", אמר קובלמן לפני הניתוח.

ההליך שעבר היום קובלמן הוא צנתור לב כלילי תוך שימוש בטכנולוגיה של הדמיה תוך כלילית במצלמה ובמערכת תלת ממד יחידה מסוגה בישראל. את הפעולה מבצעים ד"ר לאון פולס, מנהל יחידת הצנתורים בקפלן, וד"ר גרא גנדלמן. מלווה אותה בהסברים פרופ' קובי ג'ורג', מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי.

בלבו של קובלמן הושתל בעבר תומך עקב היצרות קשה בעורק. הצנתור היום נועד לביצוע הערכה מדויקת של מיקום התומך ואיכות ההשתלה השלו.

שידור ההליך הרפואי הוא חלק מיום יום שידורים מיוחד במרכז הרפואי קפלן של הליכים מיוחדים במערך הלב.