בני נוער מעשנים (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס, חדשות)
בני נוער מעשנים (אילוסטרציה) | צילום: רויטרס, חדשות

סקר שערך משרד הבריאות חושף נתונים מטרידים למדי על הרגלי העישון בקרב בני הנוער. הממצאים מצביעים על כך ש-19 אחוזים מבני הנוער מעשנים, ולפחות רבע מהם משתמשים בסיגריות אלקטרוניות בנימוק שזה פחות מזיק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהסקר עולה כי 42 אחוזים מבני הנוער המעשנים משתמשים בסיגריה אלקטרונית, כשאחוז גבוה מהם - עושים זאת כי הם חושבים שזה פחות מזיק מסיגריה רגילה.

19 אחוזים מבני הנוער מעשנים (צילום: החדשות)
19 אחוזים מבני הנוער מעשנים | צילום: החדשות

על פי ממצאי הסקר, המותג הנפוץ ביותר בקרב בני הנוער הוא הסיגריה האלקטרנית ג'ול. ולסיום, הנתון המטריד ביותר: 37 אחוזים מהמשתתפים בסקר ציינו שהם קונים את הסיגריות האקטרוניות באינטרנט, זאת למרות החוק שאוסר על מכירתן למי שטרם מלאו לו 18.

"חושבים שהסיגריה האלקטרונית פחות מזיקה" (צילום: החדשות)
"חושבים שהסיגריה האלקטרונית פחות מזיקה" | צילום: החדשות

לאור הנתונים המדאיגים, במשרד הבריאות יצאו בימים האחרונים בקמפיין חדש נגד הסיגריה האלקטרונית. "באמצעות הקמפיין אנחנו מנסים להסביר שהסיגריה האלקטרונית היא עישון לכל דבר, שמדובר בחומרים מזיקים ובהתמכרות ולכן אין לעשן סיגריות משום סוג שהוא", מסבירה פרופסור סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.

רבים משיגים את הסיגריה בדרך לא חוקית (צילום: החדשות)
רבים משיגים את הסיגריה בדרך לא חוקית | צילום: החדשות

"בנוסף, ניסינו לעשות עוד כל מיני דברים כמו הגבלת הייבוא של הסיגריות לישראל או הורדת רמת הניקוטין ועכשיו הגענו לשורה שלמה של חוקים שייצאו השנה ואולי יפחיתו את רמת העישון על כל צורותיו - הגבלות שנוגעות גם לשיווק ופרסום וגם עוסקות בהרחבת איסור העישון במקומות ציבוריים", היא מוסיפה.

"ברור לנו מעל לכל צל של ספק שהסיגריות האלקטרוניות מכילות ניקוטין והן ממכרות וברור לחלוטין שהן מכילות חומרים מזיקים, לכן חד-משמעית אסור להשתמש בהן", אומרת פרופסור סדצקי. "יותר מזה, זו הדרך לתחילת העישון - מכיוון שזו הדרך להתמכרות, למוצרי העישון. אין שום סיבה בימינו שבני הנוער יתחילו בהרגל הנוראי הזה שגובה מחיר כל כך כבד".