בת 4 במצב קשה מאוד, אילוסטרציה (צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF)
אילוסטרציה | צילום: Vereshchagin Dmitry, 123RF

בישראל ישנם כ-350 פעוטות עד גיל 3 שיש להם אלרגיה קשה ומסכנת חיים לסוגים שונים של מזון, ולכן המדינה מממנת להם סייעת צמודה שמתלווה אליהם מדי יום למעון, ושומרת שלא יכניסו לפה מזון שעלול להרוג אותם. אך כעת החליט משרד הרווחה להפסיק את המימון לסייעות הללו, והביקורות כבר נשמעות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מדובר בילדים קטנים עם אלרגיה למזון כמו שומשום, דגים, חלב, ביצים, בוטנים ואגוזים, שעלולים למות מחנק אם יאכלו את המזון אליו הם אלרגיים. לכן עד כה מימן משרד הרווחה סייעות צמודות לילדים האלה, ששמרו עליהם במעון כדי שלא ייחשפו למזון המסוכן להם.

אך משרד הרווחה החליט להפסיק את המימון לסייעות האלה. "פעוטות המאופיינים באלרגיה מסכנת חיים - בהמשך לדיונים בוועדת הכנסת, סיוע זה יינתן עד לתאריך 1.9.2017 באותו היקף שניתן, ויפסק לחלוטין לאחר תאריך זה", נכתב בהחלטת המשרד.

887593
צילום:

המשמעות היא שההורים לילדים האלו, שלא יוכלו לממן סייעות פרטיות בעצמם, סכום של אלפי שקלים בחודש, יהיו בבעיה קשה. "מדובר במהלך שאינו בא בחשבון עד למציאה של פתרון רוחבי אחר, מהלך שעוד עלול להתברר כטעות גדולה בהיעדר יצירת סביבה בטוחה לפעוטות חסרי ישע", אומרת אודליה אלבו, יו"ר העמותה הישראלית לאלרגיות למזון.

ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה: "לאחר קיום ועדה בינמשרדית בנושא הוחלט שהדרך המיטבית היא לנקוט בפעולות מניעה וסטריליזציה שיסייעו לשמור על בריאותם של הילדים, כך שבהתאם לנוהל החדש, כל המטפלות במעונות היום השיקומיים עוברות הכשרת מנע ייעודית".