הבניין בו התגוררו הנשים שהפילו
הבניין בו התגוררו הנשים שהפילו | צילום:

בעקבות חשיפת חדשות 2 Online אודות בניין אחד ביישוב חריש, בו ארבע נשים הפילו תוך שלושה שבועות, נערכה בדיקה במשרד הבריאות כדי לנסות לאתר ממצא סביבתי שעשוי היה לגרום לתופעה. לפני כשלושה חודשים הגיעו תוצאות הבדיקה שהעלו כי לא נמצא גורם סביבתי שגרם להפלות. כעת מתברר כי גם התוכים שששהו באחת מדירות הבניין לא גרמו לנשים להפיל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במשרד הבריאות בדקו האם זיהום שמקורו בתוכים שהוחזקו באחת הדירות אחראי למקרים. כעת השיבו במשרד הבריאות כי תוצאות הבדיקות מצביעות על כך כי התוכים הם לא המקור להפלות.

במסגרת הבירור, נבדק זיהום אוויר ממפחמות, זיהום חיידקי או כימי במים, זיהום בחיידק הליסטריה במזון וחשיפה סביבתית אחרת וייחודית לבניין בו גרות הנשים. מבדיקת מי השתייה של היישוב חריש ובבתים של תושבי הרחוב הנדון, בהם נדגמו מים בתוך 7 דירות פרטיות, עלה כי המים נמצאו תקינים.

בדיקת רמת עופרת וקדמיום בנקודות הדיגום של מי השתייה ברשת הציבורית ובכניסה לבניין גילו רמות שמתחת לסף הזיהוי של המעבדה. בנוסף, לא נמצא מקור מזון משותף לנשים שעלול היה לגרום לכולן להפלה. שתיים מהנשים אכלו דג סלמון שנרכש ממקורות שונים. ולא ידוע על ריסוס כימי שבוצע בשבועות שלפני ההפלות.

"לצערי אין להם את כל הכלים לחקור את כל הדברים שעשויים להשפיע על הגוף שלנו", אומרת אחת הנשים שעברה הפלה לאחר ששמעה את תוצאות הבדיקה. "אני מאמינה שבדקו את כל מה שאפשר ועשו את כל שביכולתם, אבל יהיה לי קשה להתנער מכך שאין קשר לרצף ההפלות, לפעמים יש גורמים אחרים שאנחנו לא מודעים להם. אנחנו ממשיכות קדימה, שמות את זה מאחורינו".

בחודש פברואר האחרון חשפנו כי בתוך שלושה שבועות בלבד, עברו ארבע נשים שמתגוררות באותו בניין ביישוב חריש הפלה. בכל המקרים מדובר היה בנשים בריאות, בסביבות שנות השלושים המוקדמות לחייהן שילדו בעבר - ושבאופן חריג ההיריון שלהן הופסק בפער של ימים זו מזו.

ממשרד הבריאות נמסר: "תוצאות הבדיקות מצביעות על כך כי התוכים הם לא המקור להפלות. לא נמצאה חשיפה סביבתית משותפת שיכלה לגרום להפלות. ככל הנראה היה זה צבר מקרים אקראי. לא ידוע על מקרים נוספים מאז".

לפניות לכתב: Azria@ch2news.co.il

עקבו אחר דף הפייסבוק של עזרי עמרם