בימים האחרונים אנו עדים לשריפות גדולות שפרצו במקומות שונים בכל רחבי הארץ, מהצפון ועד הדרום. ברבים מן המקרים עלה חשד כי רשלנות של מטיילים היא שגרמה לפרוץ הלהבות. מה הנזקים שנגרמו, ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותם?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

ברשות הטבע והגנים מדווחים כי מאז ה-17 באפריל פרצו באזור דרום הארץ שבע שריפות, שלפחות שש מהן לא נגרמו מסיבות טבעיות, אלא עלה חשד כי הצתה או רשלנות גרמו לנזק האדיר כש-10,000 דונמים עלו באש.

בחלק מהמקרים, מוסיפים ברשות, מדובר בשריפות שנגרמות במהלך אימונים של צה"ל. עם זאת, הרשות נמצאת בדין ודברים תמידי עם הצבא כדי לפעול לצמצום התופעה. עוד הוסיפו ברשות הטבע והגנים כי שריפות שפורצות מסיבות טבעיות הן נדירות מאד, וכמעט תמיד הגורם האנושי הוא האחראי. כמו כן, שריפה כמעט אף פעם לא פורצת כתוצאה מחום, אלא בדרך כלל מברקים.

שריפת שטח בדרום (צילום: אורי קייזר מנהל מרחב שפלה והר, רשות הטבע והגנים)
שריפת שטח בדרום | צילום: אורי קייזר מנהל מרחב שפלה והר, רשות הטבע והגנים

מלבד בדרום, בצפון הארץ פרצו בשבוע האחרון מספר שריפות, שהקשה בהן ביער ביריה לפני יומיים. השריפה בביריה כילתה כ-100 דונמים של חורש טבעי. במקרה זה עלה חשד שבני זוג הדליקו מנגל מאולתר וכך גרמו לאש לפרוץ.

אתמול פעלו כוחות כיבוי והצלה במספר שריפות: באזור הגליל המערבי, בעמק יזרעאל, באזור גן יבנה ובגשר הפקק על גדות נהר הירדן. ברשות שמורות הטבע והגנים לא העריכו עדיין את הנזק שנגרם לאזורים אלו.

כיבוי השריפה ביער ביריה (צילום: ירון לוי יערן גליל עליון ומנהל האירוע מטעם קק״ל)
כיבוי השריפה ביער ביריה | צילום: ירון לוי יערן גליל עליון ומנהל האירוע מטעם קק״ל

רשות הטבע והגנים משקיעה השקעות ישירות של מיליוני שקלים בכל שנה בפעולות מניעה, יצירה ותחזוקה של קווי חיץ, תחזוקת דרכים, ורכישה ותחזוקה של ציוד כיבוי לשריפות בשטחים פתוחים.