הסוף לטיפול בבוטוקס? ארכיון (צילום: רויטרס)
הסוף לטיפול בבוטוקס? ארכיון | צילום: רויטרס

חולמים על עור פנים צעיר אך מפחדים ממזרקים? חוקרים מאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת הרווארד פיתחו טכנולוגיה חדשנית, המבוססת על פעימות חשמליות, שעשויה להצעיר עור מבוגר ולחדש עור פגוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת מחקר חדש מצאו המומחים כי חשיפה לפעימות חשמליות במתח גבוה במיוחד מצליחה לעורר תהליכי התחדשות בעור, בהם התרבות תאים מוגברת, צמיחת נימי דם והפרשת קולגן. כל זאת מבלי לגרום להתחממות או להותיר צלקות. לטענת החוקרים, הטכנולוגיה שפותחה במקור לצורך טיפול במחלות עור, הינה בעלת פוטנציאל רב בתחום הרפואה האסתטית.

"העידן המודרני מתאפיין בהזדקנות האוכלוסייה, ובחשיפה גוברת לקרינה אולטרה-סגולית בשל שינויי האקלים שמסבה נזקים לעור", הסביר ד"ר אלכסנדר גולברג מבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת תל אביב שביצע את המחקר. בחיפוש אחר פתרון החליט יחד עם עמיתיו החוקרים לבחון את השפעתן של הפעימות החשמליות על עורן של חולדות.

"ערכנו בדיקות רבות ושונות, והתוצאה הייתה חד משמעית: הפולסים החשמליים גרמו לעלייה בחילוף החומרים בעור החולדות," הסביר ד"ר גולברג. "המשמעות של כל אלה היא עור צעיר יותר ובריא יותר".

ד"ר גולברג ציין כי מלבד ריפוי מחלות עור, הטכנולוגיה החדשה עשויה לשמש כטיפול חדשני, יעיל ולא פולשני להצערת העור ולשיפור את איכות חייהם של מיליוני בני אדם ברחבי העולם. לאור הצלחת המחקר, החוקרים ממתינים לאישור לביצוע ניסוי קליני שייבחן את השפעות הטכנולוגיה - גם על בני אדם.