N12
פרסומת

מזג האוויר החורפי: השיא עוד לפנינו

אחרי חג גשום וסוף שבוע סוער, שיא המערכת יגיע היום עם גשמים בכל חלקי הארץ, טמפרטורות נמוכות ואף שלג שימשיך לרדת בחרמון. אירועים רבים שתוכננו לרגל המימונה צפויים להתבטל. ההפוגה צפויה להגיע מחר ובשלישי ורביעי תורגש עלייה קלה בטמפרטורות

אלעד זוהר, חזאי חדשות 2
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

השיא עוד לפנינו: אחרי שבוע חם מהרגיל שהטיב עם מאות אלפי המטיילים, סוף השבוע הביא עמו מזג אוויר חורפי במיוחד לחלקים נרחבים בארץ. בחרמון הצטברו יותר מ-20 סנטימטרים של שלג ומפלס הכינרת עלה ב-3 סנטימטרים. במהלך היום (ראשון) צפויים גשמים בכל הארץ ושלג ימשיך לרדת בחרמון.

השלג בחרמון יורד משעות הבוקר והאתר סגור למבקרים בשל עשרות הסנטימטרים שהצטברו. בהנהלת האתר מקווים שמחר ניתן יהיה לפתוח את המקום למבקרים.

לאור הסיכוי הגדול לשיטפונות, רשות הטבע והגנים סגרה למטיילים את הנחלים הבאים: דרגה, חצצון, טור, תמרים, קומראן, אוג והקלט. יחידת החילוץ מגילות קוראת לציבור "לא להיכנס לאף נחל, גם אם הוא יבש או שהזרימה חלשה".

לא יום אידיאלי למנגל
לא יום אידיאלי למנגל | צילום: חדשות 2

אירועי מימונה רבים צפויים להתבטל

עד לשעות הבוקר ירדו כמויות רבות של משקעים ברוב אזורי הארץ: 82 מילימטרים במצפה חרשים, 67 בחיפה, 47 בצפת, 36 בתל אביב, 20 בירושלים ו-6 בבאר שבע.

לאחר שאתמול בוטלו מספר אירועי מימונה שתוכננו להיערך תחת כיפת השמיים, מזג האוויר צפוי להקשות על החגיגות גם היום: בעיריית קריית מוצקין כבר החליטו על ביטול אירועי המימונה שתוכננו להיערך בגן גולדה. אלו שחשבו לנצל את האסרו חג לצורך חגיגות או מנגלים תחת כיפת השמיים צפויים גם כן להתאכזב ממזג האוויר החורפי.

האתר נסגר למבקרים. החרמון
האתר נסגר למבקרים. החרמון
פרסומת

במהלך היום צפויים גשמים מהצפון ועד הנגב והטמפרטורות יהיו נמוכות מהממוצע לעונה ברוב חלקי הארץ. רוב הגשם יתמקד במרכז הארץ וייתכנו הצפות. כמו כן יש חשש לשיטפונות בנחלי הדרום והמזרח, כשההפוגה תורגש רק ביום שני.

מפרץ חיפה, היום
השיא עוד לפנינו | צילום: אייל מזרחי

הטמפרטורות הצפויות היום: 10 מעלות בקצרין, 14 בנהריה, 15 בטבריה, 12 בחיפה, 15 בתל אביב, 9 בירושלים, 14 בבאר שבע, 15 באשקלון ו-21 מעלות באילת.

גיא ורון ואלון שני השתתפו בהכנת הידיעה.