קפה הפוך אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
מאות תרכובות כימיות. קפה | צילום: רויטרס

צריכה קבועה של קפה מקטינה את הסיכויים ללקות בשחמת הכבד כתוצאה מצריכת אלכוהול - כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת סאות'המפטון בבריטניה. החוקרים בדקו נתונים של יותר מ-430 אלף משתתפים מתשעה מחקרים קודמים. המחקרים נערכו לאורך תקופות שונות, כשהארוך ביניהם נמשך קרוב ל-20 שנה.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - כנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מתוך כמות הנחקרים, 1,990 לקחו בשחמת. אלה ששתו כוס קפה ביום לקו במחלה 22% פחות מאלו שלא צרכו קפה כלל; אלו שצרכו שתי כוסות קפה ביום לקו בה 43% פחות. צריכת שלוש כוסות ביום הובילה לצניחה של 57% בסיכוי ללקות במחלה, וצריכה של ארבע כוסות לירידה של לא פחות מ-65%.

"קפה הוא תערובת מורכבת ובה מאות תרכובות כימיות, ולא ברור איזו מהן היא זו שמגנה על הכבד", סייג ראש צוות המחקר, ד"ר אוליבר קנדי, "שחמת היא מחלה שעלולה להיות קטלנית, ועוד אין לה תרופה. משכך, הידיעה כי ניתן לצמצם משמעותית את הסיכוי ללקות בה באמצעי זמין וזול הוא משמעותי".

שחמת הכבד היא מחלה הנגרמת בעיקר עקב צריכת אלכוהול מופרזת, כמו גם בעיות במערכת החיסונית ואכילה מופרזת. המחלה גורמת לתפקוד לקוי של הכבד, הנבנה בהדרגה לאורך חודשים ושנים. יותר ממיליון איש מתים ברחבי העולם מדי שנה כתוצאה משחמת. כיום אין עדיין תרופות המסוגלות לתקן נזק שנגרם לכבד, אלא רק לעכב את התפתחות המחלה.