מחיל האוויר לתאילנד (צילום: אדיבות הספארי.)
מחיל האוויר לתאילנד | צילום: אדיבות הספארי.

מבצע ראם: לפני מספר שנים הועברו לבסיס של חיל האוויר בצפון שישה ראמים מתוך עדר ראמי הספארי, יחד עם אנטילופות הקאנה, הידועים בתאבונם וחיבתם העזה לעשב. מאז, הם התרבו, גרמו גם לבעיות ואתמול (שני) נערך "מבצע" מיוחד להוציא חלק מהם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

צוות מטפלים של הספארי ברמת גן, בהם ווטרינר הספארי ומנהל האוסף הזואולוגי הגיעו בשעות הבוקר המוקדמות לבסיס. הם הרדימו באמצעות חיצי הרדמה שני ראמים - זכר ונקבה, שנלקחו לדגימות דם ובדיקות רפואיות. הצוות חיפש נקבה נוספת, אך גם לאחר נסיעה ממושכת, לא נמצאה חיה מתאימה.

התרבו במהרה (צילום: באדיבות הספארי)
התרבו במהרה | צילום: באדיבות הספארי

הראמים הוכנסו לארגזים שהובאו מהספארי, ומהבסיס נגזמו ענפים כדי לאפשר לראמים להמשיך לאכול את המזון שהורגלו אליו גם בימים הקרובים. העדר בבסיס חיל האוויר הצפוני שראשיתו כאמור בשישה פרטים בלבד, התרבה והגיע לכדי 26 בעלי חיים.

לאחרונה, ללא קשר להחלטה הצבאית, פנה הספארי אל גן החיות של צ'אנג מאי שבצפון תאילנד בבקשה לקבל שלושה ראמים. ראם נוסף יילקח מעדר הספארי ובסוף החודש, יעלו השלושה לטיסה לתאילנד ויעברו לגן החיות היפיפה של צ'אנג מאי.

צוות המטפלים (צילום: באדיבות הספארי)
צוות המטפלים | צילום: באדיבות הספארי

הראמים שוכנו במספר בסיסים בצפון ובבסיס אחד בדרום. המטרה הייתה שהם יאכלו את העשב הרב שגדל בבסיס ואת ענפי העצים הקרובים לקרקע. כך, השטח יהיה פחות דליק במקרה ותפרוץ שרפה או שיעשה שימוש בתחמושת. במקרה והאש אכן תתלקח, הסיכויים שתתפשט יהיו נמוכים באופן משמעותי כאשר העשב יהיה נמוך כתוצאה מאכילה.

אז נראה היה כי מדובר בפתרון מופלא, וגם אנשי הספארי שמחו שנמצא בית רחב ידיים לבעלי החיים שהתרבו. הפרויקט נמשך כמה שנים עד שהחלו לצוץ מספר בעיות, עליהן דיווחו לפני כשנה בחדשות 2 Online.

העדר בספארי (צילום: טיבור יגר)
העדר בספארי | צילום: טיבור יגר

השלווה חלפה, התקיפות הגיעו

"במספר רב של בסיסים בעלי החיים התרבו והיה חשש כי המשך הריבוי יצור בעיות וחוסר איזון בתוך העדרים", אמרו בספארי. "בעיה אחרת נוצרה בבסיס חיל האוויר שבצפון, לשם הוכנסו ראמים שבתחילה, אכלו את העשבים והתקיימו בשקט ובשלווה. אך משום שהבסיס הצפוני מאובטח באמצעות כלבים, החלו הכלבים לתקוף את הראמים והראמים את הכלבים, מה שהביא לפגיעות בקרב שני הצדדים." על כן, כדי למנוע בעיות נוספות הוחלט בשנים האחרונות לצמצם את אוכלוסיית בעלי החיים שבבסיסים.

מאחר ועדר הראמים בספארי, הוא עדר מווסת ילודה בשלב הזה (עדר שהזכרים בו הם מעוקרים והנקבות מבוגרות יחסית), החליטו בספארי לסייע לגן החיות התאילנדי בעזרת הראמים שנמצאים בבסיס. הראמים הם בעלי חיים שנמצאים בתכנית ריבוי עולמית ולכן ישנה חשיבות רבה בהעברת ראמים לגן חיות שמעוניין לקחת חלק בריבויים.

לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv