הקונה מטאטה: עובדי הספארי ברמת גן מאושרים לאחר שלראשונה היו עדים להמלטה של גורי סוריקטה בגן החיות. "אנו מקווים ששני הגורים הללו הם רק הסנונית הראשונה ובחצר ייוולדו עוד גורים רבים", אומרת שגית הורביץ דוברת הספארי, "חצר הסוריקטות שלנו מעולם לא נראתה כה שמחה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הסוריקטה היא יונק השייך למשפחת הנמייתיים ורבים יזהו אותו גם בשם "טימון", חברו הקרוב של סימבה מלך האריות. לפני כשנה וחצי הגיעו לירון ולימור ההורים הגאים, לספארי וכעת הם העניקו לעובדי הגן הצצה ראשונה לתהליך הלידה.

היא ידועה כחופרת מצוינת, והמחילות שהן יוצרות משמשות אותן למגורים (יכולות להגיע לעומק 3 מטרים) לכן בתקופה כזו כשיש גורים, מתחת לפני השטח יש מערכת מחילות מסועפת וייחודית. החפירות הן גם לחיפוש מזון - בעיקר חרקים, עכבישים ובע"ח קטנים אחרים, אך גם ביצים, שורשים ופקעות.

"ברוכים הבאים", הסוריקטות בספארי (צילום: טיבור יגר)
"ברוכים הבאים", הסוריקטות בספארי | צילום: טיבור יגר
הסוריקטות פעילות ביום, ותנוחה אהובה עליהן היא תנוחת "החצובה": עמידה על שתי רגליים אחוריות והישענות על הזנב. מושבה של סוריקטות כוללת עד ל-30 פרטים. בשעות הבוקר הן עולות ממערכת המחילות כדי להתחמם בשמש, לאחר מכן הן מבצעות טיפוח חברתי המחזק את הקשר בין הפרטים בקבוצה ואז הן מחפשות אחר טרפן הקטן, אותו הן מאתרות בעיקר בעזרת חוש הריח.

חלוקת התפקידים במושבה היא ברורה: חלק שומרות, חלק עושות "בייבי-סיטר" השאר משחרות מזון, שאותו יחלקו עם הצעירים. פרטים לא מתרבים תורמים בשמירה ובהבאת מזון לצעירים ולאימהות המיניקות.

חלק מהסוריקטות משמשות צופות, בעיקר מפני ניצים ודורסים אחרים. במצב חירום אמתי השומרות פולטות נביחת אזהרה ואז שאר המושבה תופסת מחסה מפני טורפים כדוגמת תנים וטורפים שחופרים לתוך מחילותיהן.