כבר שנים שרצועת המצלמה תלויה על כתפו של צלם הפפראצי יגל בר קמא. לפני שנה וחצי הוא החליף את הרצועה והפך למוליך כלבים. אלו שלקחו ליגל את רוב העבודה הם דווקא המצולמים שלו, שהחלו להעלות תמונות של עצמם לעמוד האינסטגרם שלהם. "אם לפני שנתיים הייתי מקבל 500 שקל לתמונה היום אני מקבל חצי מזה", מספר יגל, "אחרי שאני מעביר את תמונות של מפורסם לעיתון אומרים לי שכבר לקחו את התמונה מהאינסטגרם שלו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גם החברות המסחריות, בדיוק כמו בפייסבוק, כבר הבינו איך לנצל את ערוץ התקשורת האישי של המפורסמים לשיווק ישיר. "כשמפורסמת כמו רוסלנה מגיעה לאירוע השקה היא מביאה איתה 40 אלף עוקבים באינסטגרם", מדגיש איש יחסי הציבור, זאביק דרור. "כשהיא מצלמת את עצמה היא משדרת בלייב. תשלום למפורסם כזה יכול להגיע לסכומים החל מאלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים".

לא רק חברות הפרסום ויחסי הציבור מנצלות את הפלטפורמה. גם מדורי הרכילות ותכניות הבידור ניזונות מעמודי האינסטגרם של המפורסמים כדי לקבל סקופים בחינם. "סלבס שרוצים שיידעו משהו, הם קודם כל יעלו את הדבר הזה לאינסטגרם שלהם", מסבירה ירדן הראל, מגישת "חדשות הבידור", "הם כבר לא מחכים לפפראצי".

לא רק האמנים הדוגמניות ושאר המפורסמים משתמשים באינסטגרם אלא גם הפוליטיקאים. "זהו עוד אמצעי לעמוד בקשר עם הציבור", אומר ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, "מדובר בצורה בלתי אמצעית ומיידית".

אפילו ראש הממשלה זיהה את הפוטנציאל שבסרטוני האינסטגרם ומיהר לשגר סרטון בן 15 שניות לעמודו, שצולם הפוך. לפחות כשמדובר בערוץ הפרטי שלך, הרבה יותר קל לתקן וגם - לצחוק על עצמך.