נפרדים: מני פאר מובא למנוחות (צילום: גילי יערי, פלאש 90)
מני פאר, ארכיון | צילום: גילי יערי, פלאש 90

עולם התרבות והבידור הישראלי נפרד היום (רביעי) בצער מאיש הטלוויזיה והרדיו מני פאר, שהלך לעולמו בגיל 68 לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. פאר, שהיה במשך ארבעה עשורים מאנשי הטלוויזיה והרדיו המובילים בישראל, הותיר אחריו את אשתו קרני ושלושת ילדיהם. פאר יובא למנוחות ביום שישי בשעה 10:00 בחלקת האמנים בבית העלמין ירקון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בני משפחתו פרסמו הודעה מרגשת זמן קצר לאחר מותו: "עם נשימתו האחרונה מני שלנו יצא במסע אל הלא נודע ומשאיר לכולנו זיכרון נצחי של דרך ארץ, חוכמה, הומור וטוב לב. העשייה שלו במהלך העשורים האחרונים משאירה לנו עולם ומלואו ועל כך אנו מוקירי תודה לו כבעל, כאבא, כסבא וכמני פאר של כולנו".

חברו הטוב של פאר עוד מימי ילדותם, יגאל שילון אמר: "זה יום עצוב, אנחנו מנסים להבין את האבידה". זאב רווח, ששיחק לצידו של פאר בסרט הקלאסי "חסמב"ה ונערי ההפקר" משנת 1971, ספד לחברו: "ממש לפני דקות אחדות התבשרתי על מותו. אני הרוס מהחדשות. כל כך אהבתי אותו - גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה אישית. הוא היה אחד המראיינים הכי טובים שהיו בארץ".

רווח הוסיף כי התכונה הבולטת בפאר הייתה האנושיות שלו: "הוא בחיים לא פגע במרואיין. תמיד היה ישר וערכי. היה לו לב טוב. זה כואב, כל כך אהבתי אותו". דובי גל, ששיחק גם הוא בסרט חסמב"ה ושיתף עם פאר פעולה בשלל הפקות, ספד לחבר שנפטר: "בחודשים האחרונים הוא היה מלא חיוניות. הייתה תחושה אופטימית שהוא ינצח את המחלה הארורה הזו. גם במהלך הטיפולים הוא היה מאוד פעיל. לא נח לרגע". גל נזכר בימים היפים שלו ושל פאר: "עשינו יחד תוכניות רדיו בקול ישראל ולא הצלחנו להקליט מרוב שהתפוצצנו מצחוק. זו אבידה גדולה".

"הפאר שהוסיף לתקשורת לא ישוב עוד"

מירי אלוני, שלאחרונה שיתפה פעולה עם פאר במחזמר המבוסס על סרטו הראשון של מנחם גולן "אלדוראדו", תיארה את פאר כאיש מבריק: "כשהתפרסמתי בלהקת הנח"ל בשנות ה-70 הוא היה בן 24 וכבר היה כוכב גדול. הוא היה איש רחב אופקים. הכל עניין אותו. הייתה חוויה לעבוד איתו יחד במחזמר. הוא היה מקצוען אמיתי. תמיד רציני ותמיד ידע את כל הטקסטים בעל פה". אלוני סיפרה כי בזמן החזרות היא לא ידעה על המחלה של פאר: "הוא הגיע לכל החזרות ועשה הכל בשיא הרצינות. זו הייתה זכותו להכיר אותו. אהבתי כל רגע לצידו. הוא הוסיף לי הרבה בתור שחקנית. זה מאוד כואב, זו שנה איומה".

הפועל תל אביב, שפאר היה אוהד שרוף שלה, פרסמה הודעת אבל עם הידיעה על מותו: "מועדון הפועל ת"א אבל ועצוב על מותו בטרם עת של מני פאר. הוא היה שחקן, איש טלוויזיה ועיתונאי רב פעלים וזכויות, היה אוהד שרוף של הפועל ת"א שטבע את האמרה הידועה ש"אימא וקבוצת כדורגל לא מחליפים", הוא נהג לפקוד את אצטדיון בלומפילד במשך שנים רבות. אנו משתתפים בצער המשפחה. יהי זכרו ברוך".

גם השר סילבן שלום נפרד ממני פאר - בעמוד הפייסבוק שלו כתב השר: "כשאומרים תקשורת ישראלית, אחת המילים הנרדפות היא מני פאר. ישנה תחושה שהאיש שהנחה תוכניות רדיו וטלוויזיה בקול ישראל ובערוץ הראשון היה כאן מאז ומעולם. הפאר שהוא הוסיף לתקשורת הישראלית לא ישוב עוד".  

אין תמונה
פאר בתמונה שצילם בתחילת השנה

חשף בציבור את מלחמתו בסרטן

פאר נולד בקיבוץ תל יצחק בשנת 1946, אך את מרבית שנות נעוריו העביר בתל אביב תחת השם מנחם באואר. לאחר שירותו הצבאי בחיל האוויר החל ללמוד משחק בבית הספר "ניסן נתיב", לאחר שצבר ניסיון בתחום, התקבל לעבודה בערוץ הראשון ובקול ישראל, והנחה בין היתר תכניות רבות ופופולריות בטלוויזיה וברדיו בהן "שעה טובה", "סיבה למסיבה" ו"ממני" והיה אחד ממנחי הטלוויזיה המוכרים בישראל בשנות ה-80 וה-90.

כמו כן שיחק בסדרות ובסרטים, ובין תפקידיו הבולטים - "חסמב"ה ונערי ההפקר", "סלומוניקו", ו"השיר שלנו". בשנת 2013 שב פאר לבמות במחזמר "אלדורדו" בבימויו של מנחם גולן ולצד הזמרת מירי אלוני. באחד מראיונותיו הזכורים ביותר, בשנת 1987, ראיין פאר את הזמר זוהר ארגוב לפני מותו, ומאוחר יותר גם שחזר זאת בסרט על חייו.

מני פאר (צילום: באדיבות קשת)
מגיש בטלוויזיה. פאר | צילום: באדיבות קשת

בשנים האחרונות החל ללמד קורסים מעשיים במקצועות הרדיו ומיומנות הריאיון באוניברסיטת אריאל. במקביל, הרצה והנחה אירועים וכנסים רבים. כמו כן עסק פאר בקידום תרבות שתיית היין בישראל, ואף הרצה רבות וכתב טורים בנושא.

בעמוד הפייסבוק האישי שלו חשף לאחרונה פאר באומץ רב את מאבקו במחלת הסרטן: "אחרי הכימותרפי השלישי. קרני, המלאך שלי, שאני לא יודע איפה היא החביאה את הכנפיים שלה, אומרת שחבל שככה הגעתי לתספורת שהכי מתאימה לי. ממשיכים הכל כרגיל, רק עם לוק חדש...הסרטן המר עשה לי ראש מתוק".