מוחמד שלבי היה בן 6 כשהחל לנגן לראשונה, הוא אפילו לא זוכר את הפעם הראשונה שפרט על מיתרי העוד, אבל מה שבטוח, מאז הוא לא הפסיק לרגע. "אני מקווה עוד עשר שנים להגיע לפילהרמונית". בשבילו, ובשביל עוד ילדים מוכשרים אחרים צריך לאכול, לנשום, ולנגן, אחרת משהו חסר להם בחייהם הקצרים.

מאיה תמיר החלה לנגן בגיל ארבע, וכבר לאחר שנה התברר שיש בה משהו יוצא דופן. באותה שנה השתתפה בתחרות בינלאומית, ובגיל שמונה כבר עלתה על הפסנתר וניגנה עם הפילהרמונית. אז, ממרומי 120 הסנטימטרים שלה, היא בקושי הגיעה לפדלים. "היא פשוט כזאת, זה לא אנחנו, זו הבחירה שלה", הסבירה אמה.

"אני חשדן בנוגע לילדי פלא"

המאסטרו גיל שוחט, היה בעצמו מן ילד פלא. הכישרון שלו התגלה בגיל 6, בגיל 12 כבר חיבר יצירות, ועד לכיתה י' כבר הספיק לנגן עם כל התזמורות הישראליות. היום הילדים הצעירים באים אליו, כדי שישמע אותם. "אני חשדן בנוגע לילדי פלא", הוא מספר, "אני חושב שיש סביבם הילה ענקית, ובעצם צריך להתמקד בילד ולא בכל מה שסביב לו", מסביר.

מאיה תמיר הגיעה להיכל התרבות כדי להיבחן בפני זובין מהטה, אחד מהמנצחים הגדולים בעולם. היא התאמנה הרבה לקראת הרגע בו יהיו בעולם רק היא, מהטה והפסנתר. "התרגשתי קצת", סיפרה מאיה, תוף שאמה מנסה לגונן עליה "הוא קצת בלבל אותך, אבל את לא התרגשת!" חיזקה אותה.

אין יום שמסתיים בלי הכינור

הדר גולדמן
לא מסיים יום בלי כמה תווים, הדר גולדמן | צילום:

עוד ילד פלא, אפילו די מוכר, היה הפרסומאי הדר גולדמן, שכבר בגיל 12 למד אצל הכנר אייזיק שטרן וניגן סולו עם תזמורות בכל העולם, אך בגיל 18 הוא שינה כיוון, הוא שמע את פורטיס ונטש את המוזיקה הקלאסית. אבל 20 שנים אחרי, אין יום שנגמר בלי כמה תווים "כשיש לך כישרון, הייעוד הוא מובנה בתוך המטען הגנטי" הוא מסביר, "השאר כבר לא חשוב"

ילדי פלא פורחים בחברת בני מינם, הם יודעים שהם רוצים להתאמן וללמוד הרבה מוזיקה, וקורה שהם מוותרים על חברים ועל בילויים כדי להמשיך ולהתמקצע, אבל יש להם את המוזיקה שבחרה בהם, יש להם אהבה משלהם, וזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לילד.