קלינטון והסקסופון. קשר היסטורי (צילום: רויטרס, חדשות)
קלינטון והסקסופון. קשר היסטורי | צילום: רויטרס, חדשות

רוצים לקבל את הפרק החדש היישר לנייד, ברגע שהוא יוצא? להרשמה והאזנה במכשירי אפל, לחצו כאן | להרשמה והאזנה במכשירי אנדרואיד ניתן להשתמש בכל אפליקציית פודקאסטים, ולחפש בה את "מיד בהרחבה" - או ללחוץ כאן

עומר אדם הצליח לחולל סערה קטנה, כשבשירו החדש שר שבתאילנד "הבנות לא בדיוק בנות" והכעיס חלקים בקהילת הלהט"ב - כעס שרבים השיבו לו בטענה כי "זה בסך הכל שיר". אבל למעשה, למוזיקה ולפוליטיקה קשר בל ינותק כבר מאות שנים. "מתחילת ההיסטוריה יש שימוש במוזיקה באופן בלתי נפרד מהפוליטיקה והחברה", מזכיר העורך יפתח מנדלבאום בפרק החדש של הפודקאסט "מיד בהרחבה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כך, למשל, מוזיקת הג'אז החלה כדרך של עבדים לתקשר ביניהם מבלי שאדוניהם יבינו אותם. "ברגע שמדברים על התאגדות אנחנו מדברים על פוליטיקה", מבהיר מנדלבאום. משם המשיך הז'אנר ופרח, כשבשנות ה-20 וה-30 היא הגיעה לשיא תפארתה. לדבריו, "היו להקות של שחורים שהיו מנגנים לקהל לבן, וצריכים להיכנס מהדלת האחורית - וכך נולדה תרבות הג'אם סשן, כשהנגנים האלה היו הולכים אחרי ההופעה למועדונים קטנים ומאלתרים, כדרך להפגין את החופש שלהם".

אז איך פסטיבל וודסטוק, שלכאורה היה מופת של אסקפיזם, היה טעון גם הוא פוליטית? למה ב-FBI פחדו כל כך מהרכב ההיפ-הופ NWA? ולמה בישראל מוזיקאים מהססים לפני שהם מביעים עמדה פוליטית? השאלות האלה ועוד רבות נוספות הן חלק מהפרק החדש של הפודקאסט "מיד בהרחבה" עם ארנת כהן. אתם מוזמנים להוריד אותו ולהקשיב לו בכל אפליקציות הפודקאסטים.

מוזמנים לעקוב אחרינו גם בטוויטר: MiyadBe@

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/