4000 מבלים מאוכזבים לא יחגגו (צילום: תומר אלטמן, חדשות)
4000 מבלים מאוכזבים לא יחגגו | צילום: תומר אלטמן, חדשות

מארגני פסטיבל הדוף, מאירועי הטראנס הגדולים והידועים בישראל, נדהמו אמש (חמישי) לגלות שהמשטרה החליטה לבטל את הפסטיבל ו-4000 הכרטיסים שנמכרו יזרקו לפח. לטענת המשטרה הסיבה היא: חשש משמעותי שימכרו סמים במהלך האירוע. וכך אלפי אנשים ואמנים מחו"ל שהגיעו במיוחד לא יוכלו לרקוד ולחגוג בפסטיבל. בשיחה שקיימו המארגנים עם החדשות Online הם הודיעו כי יפנו היום לבג"ץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"לפני שעות אחדות קיבלנו בשוק ובתדהמה סירוב מצד משטרת ישראל לקיום הדוף בטענה שנאספו ידיעות קונקרטיות על כוונה לסחר בסמים בפסטיבל", סיפרו שחר צירקין ויובל אבנשטיין הבעלים והמפיקים של פסטיבל דוף. "אף על פי שהפסטיבל עומד ומוכן לפי כל דרישות הרשויות והמשטרה. מאות תיירים ועשרות אמנים מהעולם נחתו כבר בישראל".

ההכנות לפסטיבל הטראנס מהגדולים בישראל (צילום: תומר אלטמן, חדשות)
ההכנות לפסטיבל הטראנס מהגדולים בישראל | צילום: תומר אלטמן, חדשות

פסטיבל הדוף המתוכנן היה אמור להיות ה-16 במספר והמארגנים סיפרו: "מדובר בפסטיבל שמתקיים כבר 15 שנים והוא מייצג לא רק את תרבות הטראנס אלא דור שלם ואת האופן שבו הוא מבלה". הם הוסיפו כי "לא נראה לנו הגיוני בשום צורה שמשטרת ישראל לא מסוגלת להשתלט על איום שכזה".

צירקין ואבנשטיין טענו במהלך השיחה כי מטרת העל שלהם היא לא רק לקיים את הפסטיבל אלא למסד את כל התרבות הזו. "בדיוק הערב הייתה כתבה על טוהר דוד ז"ל שנהרגה במסיבת טבע, ואנחנו ההפך הגמור מזה. אנחנו רוצים לקיים שיתוף פעולה עם הרשויות והצענו להם לעזור בכל מה שצריך כדי למנוע את החשש שבגללו הם ביטלו לנו את האירוע", סיפרו. "אי אפשר להתעלם מהתרבות הזו שהמון אנשים לוקחים בה חלק - מצעירים ועד משפחות, ועל הרשויות למסד את התרבות הזו כדי שמי שחלק מהתרבות הזו יוכל לבלות בביטחון".

המשטרה: "חשש למכירת סמים בהיקף גדול" (צילום: תומר אלטמן, חדשות)
המשטרה: "חשש למכירת סמים בהיקף גדול" | צילום: תומר אלטמן, חדשות

"האירוע מסודר ומתקיים באופן מאורגן. יש צוותי רפואה, ביטחון ויש את כל התשתית כדי לחגוג כמו שצריך ואופן בטוח", הסבירו. "אין אפשרות להכניס כל מה שרוצים, יש בידוק בכניסה ואין אפשרות להכניס דברים אסורים מבחוץ. מה המשטרה לא יכולה לסכל הכנסה שכזו". לאחר פסיקת בית המשפט המארגנים אמרו: "מצער שמסחר בסמים שהיה יכול להיאכף בצורה מרוכזת ותוך שיתוף פעולה עם המארגנים ימצא את דרכו למסיבות מחתרתיות ויסכן בליינים ללא תשתיות תמיכה מתאימות כפי שארע לאחרונה".

בפוסט שפרסמו בחשבון הפייסבוק של ה-DOOF Festival כתבו המארגנים. "אנחנו בטוחים שגם אתם כמו המשפחות והחברים שלנו כבר ערוכים ומתרגשים להגיע לגן העדן שהכנו לכם בפעם ה-16". הם הוסיפו: "אנחנו נעשה כל שביכולתנו לשמור על הזכות והחופש שלנו לחגוג את התרבות הזו שכל כך חשובה לנו ונמצאת כרגע בסכנת הכחדה".

הם הדגישו גם בשיחה עם החדשות וגם בפייסבוק כי הם קיימו באדיקות את כל הדרישות מצד המשטרה. "אף העברנו קרוב לחצי מיליון שקלים עבור שוטרים בשכר, בנוסף הסכמנו לעמוד בכל תנאי שיאפשר את קיום האירוע אך נתקלנו באטימות מצד המשטרה והפרקליטות", טענו.

"לא ייתכן שמשטרת ישראל לא יכולה להשתלט על אירוע כזה"

"מחר אנחנו יוצאים לקרב על עתידה של תרבות שלמה בבית המשפט העליון", ציינו. "יש בנו תקווה שעקרון חופש הפרט וחופש העסוק יגבר על פחדנות משטרת ישראל וחוסר הנכונות שלה לקחת אחריות ולבצע את תפקידה. אנחנו רוצים להרגיע את כל רוכשי הכרטיסים והדופניקים שצועדים איתנו באש ובמים שאנחנו מאחוריכם ובמידה ובית המשפט העליון יפסוק כנגד זכותנו לחיות בחופש בארצנו נחזיר את כספי הכרטיסים בלי יוצא מן הכלל".

בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי, השופטת דחתה את עתירת מארגני הפסטיבל ונימקה את החלטתה: "היום הוצג בפניי, במעמד צד אחד, החומר המודיעיני שעל בסיסו החליטה המשטרה שלא לאשר את האירוע", הסביר. "לאחר עיון בחומר זה ושמיעת טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות".

המארגנים: "אם עתירתנו תיפסל נשיב את הכסף (צילום: תומר אלטמן, חדשות)
המארגנים: "אם עתירתנו תיפסל נשיב את הכסף | צילום: תומר אלטמן, חדשות

היא הוסיפה: "סבורני כי החלטת המשיבה בענייננו, עומדת במבחן הסבירות כאמור ואין להתערב בה. במידע שקיבלתי שמהימנותו גבוהה ואשר בהחלט מבסס את מסקנת הגורמים המופקדים על קבלת ההחלטה אצל המשטרה, כי צפוי להתקיים באירוע סחר בסמים מסוכנים, בהיקף משמעותי, אשר מקים חשש ממשי לשלום ציבור המשתתפים באירוע".

השופטת הדגיש כי למרות שהעותרים נענו לכל דרישות המשטרה "התקבל מידע נוסף ומשמעותי אשר 'הוצלב' עם מידע נוסף והעצים את היקף הסכנה ומהותה וכפועל יוצא מכך, הביא למסקנה כי לא ניתן יהיה לנקוט באמצעים פוגעניים פחות מדחיית הבקשה לקיום האירוע, על מנת לאיין סיכון זה לשלום הציבור".

האם הרחבה תישאר ריקה? (צילום: תומר אלטמן, חדשות)
האם הרחבה תישאר ריקה? | צילום: תומר אלטמן, חדשות

"אכן, עיתוי קבלת ההחלטה, שלושה ימים לפני האירוע ולאחר שהעותרים כבר מילאו אחר מלוא הדרישות ונערכו לקיום האירוע, עלול להסב לעותרים נזקים שעליהם עמדו בעתירה", סייגה השופטת אך הדגישה: "המשטרה שקלה שיקולים אלה ובדין איזנה ביניהם לבין האינטרס שבשלום הציבור. לאחר עיון במידע החסוי שהונח בפניי, סבורני כי החלטת המשיבה, חרף היותה דרסטית, היא החלטה סבירה שאין להתערב בה". 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "לצערנו, בבדיקות במשטרה שנערכו עלה כי קיומו של האירוע עלול לייצר סכנה מוחשית וממשית לשלום הציבור ומניסיון העבר מאירועים בהם קופחו חייהם של מבלים, הוחלט לדחות את הבקשה לקיום הארוע ולא לקחת סיכון מיותר, כי שלום הציבור ובטחונו חשובים מכל דבר אחר". 

"מה שהמארגנים לא מספרים, זה שהם החליטו לעתור לבימ"ש מחוזי נצרת נגד החלטה זו ונדחו כשהשופטת מציינת: 'סבורני כי החלטת המשיבה בענייננו, עומדת במבחן הסבירות כאמור ואין להתערב בה. בחנתי את המידע המודיעיני שהיווה בסיס להחלטת המשיבה וקיבלתי מנציגי המשיבה הבהרות ביחס אליו.כעולה מן הפרוטוקולים החסויים המסומנים בחתימתי. נוכחתי כי מדובר במידע שמהימנותו גבוהה ואשר בהחלט מבסס את מסקנת הגורמים המופקדים על קבלת ההחלטה אצל המשיבה, כי צפוי להתקיים באירוע סחר בסמים מסוכנים, בהיקף משמעותי, אשר מקים חשש ממשי לשלום ציבור המשתתפים באירוע'".

"משטרת ישראל תמשיך לפעול לקיומם של אירועים המוניים תחת כיפת השמיים, בהם גם אירועי תרבות מעין אלו, אולם לא תתפשר על בטחונו, שלומו ובטיחותו של ציבור המשתתפים באירועים אלו ותנקוט בכל הצעדים הנדרשים מכוח החוק במטרה למנוע פשיעה חמורה שעלולה להוביל לפגיעה בציבור גם במחיר של ביטול אירוע זה".‎