הסופה גרמה נזק כלכלי רב לחקלאים, לתשתיות - וגם להורים בירושלים, שנאלצו להישאר עם ילדיהם בבית ולנצל ימי חופש, בשל השבתת מוסדות החינוך בבירה. לאחר שרוב התלמידים חזרו ללימודים, פנו הבוקר (ד') ההורים במכתב לשר החינוך שי פירון, שר האוצר יאיר לפיד ושר הכלכלה נפתלי בנט - בבקשה לפיצוי על אובדן ימי עבודה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"מדובר בהורים שכירים רבים שימי החופש שלהם בודדים", כתב לשרים פז כהן, יו"ר ארגון הורים למערכת החינוך בירושלים. "להורים לילדים בגנים ובבית הספר היסודי זוהי חובה, שכן אין אפשרות להשאיר ילדים צעירים אלו ללא השגחה".

הוא אמר כי הוא מקווה שכל הצדדים לא יצאו מופסדים. "אני מקווה שזה לא יפול רק על המעסקים, אפשר לפצות את ההורים כמו שמפצים לחקלאים על נזקי טבע", הציע. 

בארגון ציינו כי הפחתה של 4-6 ימי חופש לשכיר, שלו מגיעים 10-20 ימי חופש בשנה, היא פגיעה אנושה וגם לא תאפשר התמודדות עם ימי חופש נוספים במערכת החינוך - צפויים או בלתי צפויים.

עוד נכתב כי "נכון לעכשיו כל העול נופל על ההורים העובדים. אנו פונים מתוך קריאה לסולידריות חברתית וגם מביאים את זעקתם של הורים עובדים קשי יום, כדי שגם הממשלה תכיר בנזק הטבע, כך שימי החופש לא ינוכו מהעובדים, או שתמורת הימים שהמערכת החינוך שבתה יוחזרו ימי לימודים נוספים בימי חופש של מערכת החינוך".

הבוקר: לימודים ב-90% מבתי הספר בירושלים

גם הבוקר לא התקיימו לימודים בבתי ספר וגנים רבים ביישובים שונים ברחבי הארץ. ב-90% מבתי הספר והגנים בירושלים התקיימו היום לימודים, אלא שהם החלו בשעה 10:00 בבוקר - זאת עקב החשש לקרה והצטברות קרח על הכבישים, שעשויה להוביל לשיבושים בתנועה. עם זאת, ישנם יישובים בהם לא התקיימו לימודים כלל גם היום: באבו-גוש וקריית ארבע בתי הספר והגנים לא ייפתחו, כך גם בחלק מיישובי המועצה האזורית בנימין ומטה יהודה.

במועצה האזורית מטה בנימין נמסר לא התקיימו הבוקר לימודים ביישובים עטרת, עלי, אולפנת עפרה, שילה, שבות רחל, אחיה, עדי עד, קידה ואש קודש. בשאר היישובים הלימודים התקיימו כרגיל, אם כי בחלק מבתי הספר התחילו הלימודים בשעה 09:30.