מדי שנה יותר ויותר בתי ספר מאמצים את נשף הסיום מהתרבות האמריקנית - ה"פרום" הגדול בסיום 12 שנות לימוד. בוגרי התיכון הטריים משקיעים יותר ויותר כסף בנשף הסיום, הוצאה שנופלת בסופו של דבר על ההורים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבוגרות הטריות השקיעו בשמלה, בתכשיטים, באיפור ובתסרוקת שעות רבות לפני האירוע של סיום התיכון. שש שעות לפני האירוע, פגשנו את קורל, בוגרת תיכון, ואת חברתה חירות במספרה בהכנות לאירוע. הספר מצידו מאושר מהתרבות המאומצת: "היום יש לי חמש בנות אחת אחרי השנייה".

רק הבגדים לאירוע בערב הבודד הזה מגיעים לאלפי שקלים. האם ההורים מתמודדים עם ההוצאה הגדולה? "ההורים רוצים לפנק אותי, אחרי שנים של השקעה והתמדה בלימודים והשמלה הזאת זה בהחלט פינוק", אומרת רומי, בוגרת תיכון אחרת.

הבנים מוציאים לא פחות מהבנות

המגמה אינה רק נחלתה של הנערות. ירין, בן הלוויה של חירות לנשף והוא לא השקיע פחות בהכנות. בנס ציונה, גל והחברים רוצים להגיע אל הנשף בגדול, ואחרי שהוציאו אלפי שקלים על בגדים הם מוציאים עוד כמה אלפים על לימוזינה ואלכוהול.

נשפי סיום שעולים אלפים (צילום: אמיר אליסיאן קריאייטיב פיש)
נשפי סיום שעולים אלפים | צילום: אמיר אליסיאן קריאייטיב פיש

"לא רצינו להיות בהסעות של בית הספר, אתה לא רוצה להיות בהסעה עם בגדים יפים, ואם כבר נשף אז גם נבוא בלימוזינה. מספיק השקענו בבגדים וכבר הוצאנו ים כסף" הוא אומר. גם אם האלכוהול יגרום לכך שהם לא ממש יזכרו בדיוק מה קרה בערב הזה - הכל מתועד. בכניסה לנשף בראשון לציון השכבה של קורל, חירות וירין עומדים בתור שלא נגמר לתמונות, למרות שהשעה כבר חצות.

מפיק אירועים: "יש יותר צלמים מאשר בחתונה גדולה"

עידן מזרחי, מפיק אירועים, אומר שלא מדובר בתופעה בודדת: "יש יותר ילדים בלימוזינות, יותר משקיעים בשמלות, ההפקה יותר גדולה, משקיעים בצילום. שום חתונה לא משתווה לזה - יש שני צלמים, צלמי וידאו, נראה שהתמונות יותר חשובות מהאירוע".

אין נשף בלי מפיק שדואג לצלמים, לאבטחה, לאוכל - וגם לכיס שלו, כך יוצא שרק על ההשתתפות כל תלמיד משלם 250-400 שקלים, וכשיש ביקוש ההצלחה מתרחבת גם לגילאים צעירים יותר, והשנה יש נשפים גם בסיום חטיבת הביניים, בכיתה ט'. כנראה שההורים יצטרכו לחסוך מספיק לכל ילד, גם לחטיבה וגם לתיכון.