אחרי שמשרד החינוך החליט להעניק פקטור בבחינת הבגרות במתמטיקה, מבהירים במשרד החינוך שלתיכוניסטים אין סיבה לצפות לפקטור דומה בבחינה בהיסטוריה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הבחינה בהיסטוריה הייתה תקינה ולא היה מקום לתיקון שם", אומרת מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר בריאיון הערב לתכניתנו "שש" עם סיוון רהב מאיר. "לאחר הבחינה, תלמידים התכוננו שמבנה הבחינה היה קשה מהרגיל והם לא הספיקו לענות על כל השאלות במסגרת הזמן שהוקצבה לבגרות", הסבירה.

לעומת הבחינה בהיסטוריה, משרד החינוך הודה שהבחינה במתמטיקה הייתה קשה מהרגיל והוחלט להעניק תוספת לציון ("פקטור") שבין חמש ל-13 נקודות לתלמידים שנבחנו בשאלון של חמש יחידות. "אכן מצאנו קושי יוצא דופן בבחינה", אמרה שטאובר.

במועצת התלמידים הארצית הגיבו מוקדם יותר בחוסר שביעות רצון מופגן להחלטה להעניק את הנקודות הנוספות במתמטיקה. "הפתרון לא תואם לתלמידי שלא פתרו שאלות שלמות", אמרו בתגובה להחלטה, "תלמידים רבים התייאשו במהלך הבחינה מרמת הקושי, חלקם לא סיימו את הבחינה ואחרים לא פתרו שאלות שלמות".

עוד טענו במועצת התלמידים הארצית כי הפתרון שמציע משרד החינוך מתייחס אך ורק לממוצע הציונים הארצי הנוכחי ביחס לממוצע השנים הקודמות ולא ליכולותיהם של התלמידים. "הבחינה לא ייצגה את רמת הידע של התלמידים", הוסיפו