גירושים הם הליך קשה המלווה בכעסים רבים ומחלוקות. אבל בניגוד לתדמית הקשה שיש להליך הסבוך הזה, מתברר שאפשר גם אחרת וישנם זוגות גרושים שמצליחים לשמור על יחסי חברות טובה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחצר הבית שבכפר חיים, יסמין, דודי והילדים עושים "על האש" - כמעט כמו בכל שבוע. אבל דודי קויפמן לא גר כאן. הוא ואשתו לשעבר, יסמין רז - התגרשו לפני כשנתיים והצליחו לשמור עד היום על יחסי חברות טובים. "כשאנחנו מתארחים אחד אצל השני - אנחנו מרגישים בבית", אמר דודי. אבל שי-לי ואודי, הילדים - לא תמיד צריכים לבחור. הם רגילים לבילויים משפחתיים, כמו הקמפינג שעשו לפני כשבועיים. "במקרה הזה היינו יחד באותו אוהל. אנחנו גרושים ויש לנו קשר מצוין. גרושים באושר", סיפרו בחיוך.

סביר להניח שגרוש ממוצע לא יאמין שיש דבר כזה "גירושים טובים". רבים מהזוגות ש"מפרקים את החבילה" עושים את זה בטונים צורמים עם כעסים שנשארים איתם לאורך השנים. דודו ויסמין, לעומת זאת, ניסו לעשות הכל כדי להישאר חברים. "היום אני אומרת: 'איזה כיף שיש לי אותו'", ציינה יסמין רז, והוסיפה: "זה כיף לי לגדל ככה את הילדים".

אחת העצות המשמעותיות ביותר שבני הזוג יכולים לתת היא לא להקשיב לעורכי הדין. "סגרנו את הדברים בינינו", אמר דודי, והוסיף: "עורכי הדין לא רוצים שזה ייגמר".

מחקרים פסיכולוגיים מדרגים את חווית הגירושים כקשה יותר רק ממוות של בן זוג. גם ליסמין ודודי, שהתגרשו אחרי חמש שנים - ההתחלה הייתה קשה. "בכיתי כל הזמן, זה היה כמו אבל", ציינה יסמין. "יש אמוציות, יש כעסים, אבל משתדלים לעבור את זה", הוסיף דודי.

הליך חדש: "גירושין בשיתוף פעולה"

"לתת מענה לכל היבטי הפרידה". עו"ד קופפר (צילום: חדשות 2)
"לתת מענה לכל היבטי הפרידה". עו"ד קופפר | צילום: חדשות 2

אחרי 22 שנות נישואים ושלושה ילדים - לימור ושי התגרשו. לא לפני שניסו לשקם את הקשר במשך כמה שנים. כפסיכותרפיסט ועורכת דין שהכירו מקרוב את הקשיים הכרוכים בפירוק משפחה, הם ידעו שהם לא רוצים להילחם בבתי המשפט ובחרו בהליך חדש, יחסית, בארץ - שנקרא "גירושין בשיתוף פעולה".

"מדובר בהליך שבו עורכי הדין לא עובדים לבד עם בני הזוג", סיפרה עו"ד מיכל קמפפר. "אלא עובדים ביחד עם יועצי גירושים, שהם אנשים מומחים בתחום בריאות הנפש והתחום הכלכלי - כדי לתת מענה לכל היבטי הפרידה. גם עו"ד שירלי אלף מ"להתגרש בשלום" ציינה, כי "גירושים זה לא סוף של קשר, זה שינוי. צריך לעבור שינוי ממשפחה שחיה ביחד למשפחה שחיה בשני בתים נפרדים - אבל נשארת משפחה".