בבירת ישראל נערכים לפסח, אך בירושלים, כמו בירושלים, ההיערכות טומנת בתוכה גם את מאבקי הדת בעיר המפולגת.

בשכונה החרדית מאה שערים הצפיפות אתמול רשמה שיאים חדשים. ברחוב גאולה התקיים מרוץ נגד הזמן. "באתי להגעיל את התכשיטים של אשתי", אומר אחד העוברים והשבים, כי כולם, כן כולם, חייבים להספיק להכשיר את הכלים לפני כניסתו של החג.

דוד אהרון הוא אחד הפרצופים המוכרים ברחוב. כבר 16 שנה שהוא וסירו מציעים את שירותי הגעלת הכלים לתושבי השכונה. "בני ישראל באו לקבל את התורה וכל הכלים שלהם היו טרפים", מסביר אהרון את המצווה. "ככה המנהג עבר מדור לדור".

"ירושלים זה לא בני ברק"

מסעדת איוו - מוכרת חמץ בפסח (חדשות 2) (צילום: חדשות 2)
מסעדת איוו. ימכרו חמץ | צילום: חדשות 2

לא הרחק משם, במרכז הבירה, נערכים גם כן לפסח. אמנם רוב המסעדות שומרות על כשרות, אבל ממש לא כולן. במסעדת איוו נערכים לשבוע שמסורתית הוא החזק ביותר שלהם בשנה. הבעלים של איוו ניצח בשנה האחרונה את העירייה במאבק החמץ. "ירושלים זה לא בני ברק", הוא מסביר את החלטתו. "זו העבודה שלנו. אנחנו לא באים להילחם, אנחנו באים לעבוד ולהתפרנס".

במסעדת צ'יליס, שלא כשרה כל השנה, נערכים גם כן לחג, ולא כולם מרוצים מכך. "התקשרו אלינו ממכבי האש", מספר אייל אביטל מהפיצריה. "מסתבר שמישהו זרק בקבוק של בנזין והם היו צריכים לפרוץ את דלת הפיצריה. לא נעים".

"לכל אדם יש את זכות הבחירה לעצמו", מסכם אהרון ברגע אחד של הפסקה מהכשרת הכלים את מה שצפוי לנו בחג המצות בירושלים, שנת 2009.